Ljubav i veze
9

Grupno vjenčanje iza rešetaka: Dirljivi snimci iz zatvora Villa Hermosa u Kolumbiji

Klix.ba
Zatvor visoke sigurnosti Villa Hermosa u Caliju u Kolumbiji pretvoren je u svadbenu ustanovu nakon što se 17 zatvorenika grupno vjenčalo u njemu.

Grupna ceremonija održana je u sali zatvora koje je posebno uređena. Zatvorenice su nosile bijele haljine, a zatvorenici odijela. Nakon razmijenjenih zavjeta uslijedili su poljupci i trosatna zabava.

Oscar Ivan Henao planirao je oženiti Magdu Gonzales nakon što je zatrudnjela. Vjenčanje je bilo zakazano za april, ali je Oscar uhapšen zbog iznude.

"Komplikovano je i teško, ali zahvalan sam Bogu što imam ovakvu ženu i sina", rekao je Oscar koji se nalazi u zatvoru 18 mjeseci. Tokom ceremonije vjenčanja prvi put je vidio i svog sina koji je star samo 16 dana. Nada se da će mu vlasti dozvoliti da odsluži kaznu u kućnom pritvoru kako bi brinuo o sinu.

Vjenčanja su dio socijalnog rada u zatvoru. Službenici ovog zatvora smatraju kako će se muškarci lakše reintegrirati u društvo nakon izlaska ako budu u braku.

Zatvor Villa Hermosa ima najveći broj zatvorenika. Iako je dizajniran za 1.500 osoba u njemu se trenutno nalazi više od 6.200 osoba.