Ljubav i veze
0

Govor tijela pokazuje kada muškarci lažu

Sarajevo-x.com
Kada muškarac pokušava sakriti nešto lažima, njegovi pokreti će ga otkriti. Pratite ga pažljivo i uhvatit ćete ga na djelu, piše "Cosmopolitan".

Kada laže, muškarac često skočni zglob obavija oko noge stolice na kojoj sjedi. Lagati je teško. Muškarac će pokušati sakriti istinu i postati će napet kao da se fizički bori da se drži određene verzije priče, tvrdi ekspert za govor tijela Janine Driver.

Pokazujući svoje dlanove muškarac izražava iskrenost i otvorenost, ali kada laže, on ima potrebu da ih sakrije pa ih instiktivno stavlja u džepove. Ponekada će svoje ruke sakriti iza leđa, rekla je Patti Wood, autor knjige "Success Signals: A Guide to Reading Body Language".

Obratite pažnju da li muškarac sliježe ramenima kada vam govori nešto i pokušava objasniti. Prema riječima Janine Driver, slijeganje ramenima je način na koji muškarci odbijaju priznati istinu i izbjegavaju osjećaj krivice.

Ukoliko muškarac kažiprstom dotiče mjesto između nosa i gornje usne, vjerovatno vam laže. Ovaj potez rade muškarci koji inače ne lažu. Nakon što izgovori laž, muškarac će dotaknuti svoje lice pokretom koji će sakriti njegova usta. To je zbog toga što u podsvijesti ne može vjerovati šta je upravo izgovorio, riječi su Patti Wood.