Ljubav i veze
0

Gluposti koje ste joj nekada rekli

Sarajevo-x.com
Žene muškarce ocjenjuju na osnovu sitnica – na osnovu jedne rečenice, pogrešno odabrane košulje, pogrešne šale ili čudnog smisla za humor. Samo jedna "glupa“ izjava može uništiti sve nade za vašu zajedničku budućnost pa čak i jednu nezaboravnu vruću noć.

Kako si se to obukla?

Iako vas uvijek pita kako izgleda i uvijek zahtijeva vaše iskreno mišljenje, nemojte joj ga govoriti ukoliko je ono negativno i ako želite sačuvati mir u kući. Jasno je da ona vama kaže kada ste se smiješno odjenuli i u "njenom svijetu“, ona je ubijeđena da je to uredu, ali nemojte se usuditi da joj kažete kada mislite da ružno izgleda u nečemu. Samo ćete izazvati svađu i višesatno durenje.

Vidi draga kako je ova djevojka lijepa!

Iako vam je vaša draga bezbroj puta kazala da možete biti sasvim iskreni u svakom pogledu te da joj slobodno možete kazati kada mislite da je neka druga žena privlačna pa čak i privlačnija od nje, vjerujte, vaša draga vam je slagala. Možda ona želi biti liberalna dama koja može podnijeti da vi smatrate da je neka druga ljepša i privlačnija, ali u dubini svoje duše ona samo želi da bude žena broj 1. u vašem životu – po ljepoti, inteligenciji, privlačnosti i svemu ostalom. Stoga nemojte napraviti grešku i pomisliti kako će vaša djevojka shvatiti da vam je neko drugi također privlačan.

Ja te ne zaslužujem!

Bez obzira koliko tačna bila ta konstatacija, nikada je nemojte izgovoriti. Naime, ona je odveć svjesna da je mnogo bolja od vas te da može naći mnogo boljeg, ali očito vidi nešto u vama što je svakog dana tjera da se vrati u vaš zagrljaj. Stoga, nemojte joj davati do znanja da ste i vi svjesni koliko ste ispod njenog nivoa. Budite ponosni na ono što jeste i što imate da ponudite, tako će još više porasti njeno mišljenje o vama.

Nervozna si, razgovarat ćemo kad te prođe PMS!

Ovo je vjerovatno najgora stvar koju možete reći ženi, a pogotovo onda kada je ona zaista u PMS-u. Svađate se oko nečega, diskutujete i onda odjednom presiječete cijelu svađu konstatacijom o PMS-u kao da je ona neka neurotična osoba koja nema ni trunke zdravog razuma, a kojom upravljaju uzburkani hormoni! (Ovo je način na koji žena shvati vašu konstataciju o PMS-u iako je ona u nekim slučajevima na mjestu jer je žena u tom periodu zaista razdražljiva.) No, bez obzira što ste vi uvjereni da je njeno raspoloženje uslovljeno PMS-om, nemojte joj to nikada kazati. Samo ćete je povrijediti i još više razbjesniti, a ona će sama, nakon nekoliko trenutaka shvatiti da pretjeruje, ako je to slučaj.

Jesi li svršila, je li ti bilo dobro?

Ukoliko muškarac ima dobar sluh, onda su pitanja poput navedenog apsolutno suvišna. Dovoljno je da poslušate njene uzdahe i zvukove tokom seksualnog čina i bit će vam sve jasno. Ukoliko smatrate da je niste zadovoljili ili da vam je odglumila orgazam, umjesto postavljanja "glupih“ pitanja, trebali biste se pozabaviti iznalaženjem načina da uistinu čujete i vidite da li svršila i koliko dobro joj je bilo.