Ljubav i veze
8

Evo zašto biste vi i vaš partner trebali odmoriti od društvenih mreža

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Smatrate da ste u sretnoj vezi sa vašim partnerom, a vrijeme koje provodite zajedno ne posvećujete jedno drugom, već neumorno pregledavate objave na društvenim mrežama, a kada niste zajedno konstantno se dopisujete, ne ostavljajući teme za razgovor uživo. Možda su ovo neki od znakova da su društvene mreže neko treći u vašoj vezi i da je došlo vrijeme za promjenu.
  1. Vrijeme koje provedete zajedno sastoji se od skrolanja kroz News Feed dok se u pozadini na televiziji prikazuje emisija koju oboje volite. Jedina konverzacija koju vodite izgleda ovako: "Hej, jesi li vidio/vidjela ovo?" -"Ma da, naravno, upravo sam komentarisao/la!" Ukoliko se nađete u ovakvoj situaciji možda biste mogli donijeti odluku da uzmete sedam dana slobodno od društvenih mreža. I ne, razgovor preko poruka dok se nalazite u istoj sobi se ne računa.

  2. Ljubomorni ste na sretne veze vaših prijatelja na Facebooku. Naravno, društvene mreže vam neće pomoći ukoliko ste po prirodi ljubomorna i zavidna osoba, a naročito kada vidite kako vaši prijatelji objavljuju svoje fotografije. Ukoliko vam smeta kada vidite kako i koliko se vaši prijatelji zabavljaju, učinite i vi nešto po tom pitanju. Otiđite i vi sa svojim partnerom na neko mjesto koje oboje volite.

  3. Ostavite nešto za ispričati kada se nađete uživo. Previše dopisivanja tokom dana nije dobro i dešava se da kada se nađete uvečer nemate o čemu pričati.

  4. Više ste u toku sa onim što se događa vašim prijateljima i poznanicima na Facebooku, nego šta se događa u životu vašeg partnera. To je čudno.

  5. Tokom dopisivanja koristite više emotikona nego riječi.

  6. Isključite se i konstantno zurite u ekran telefon dok vam se partner obraća. Ako obavijesti i poruke na društvenim mrežama obuzimaju svu vašu pažnju, onda imate ozbiljan problem s ovisnošću.

  1. Planirate i radite samo one stvari za koje znate da će izgledati dobro na društvenim mrežama.

  2. Slikate se zajedno više od deset puta dnevno. To je previše, naročito za vaše prijatelje kojima možda dosađujete.

  3. Jedno drugom prvi lajkate i komentarišete objave.

  4. Kada vas ljudi sretnu na ulici, njihov prvi komentar je "Ah, to je onaj par", misleći na to da ste vi od onih koji su prezauzeti svojim mobilnim telefonima.