Ljubav i veze
10

Edukativne i zabavne teme u novom izdanju časopisa "Love&Sex“

Klix.ba
Kontinuirano interesovanje mladih za teme ljubavi i seksa bili su snažan motiv volonterima-novinarima Asocijacije XY da osmisle i pripreme sadržaj za novo – osmo izdanje edukativno-zabavnog časopisa “Love&Sex”.
Časopis karakterišu raznovrsni sadržaji i moderan dizajn, a mladi novinari su se potrudili da istraže mnogo zanimljivih tema i pripreme priče koje su obilježile protekle mjesece.

Osmo izdanje “Love&Sexa” posvećeno je tetoviranju, koje je sve prisutnije kao način izražavanja među mlađom populacijom. Pruža informacije o tome da li su i koliko tetovaže opasne, te na koji način su povezani tetovaže, pirsinzi i seksualnost.

Neizostavan dio novog izdanja časopisa je i tekst o zdravim životnim stilovima, u okviru kojeg je obrađena tema važnosti fizičke aktivnosti kod mladih. Redovna fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za zdrav život. Nemoguće je nabrojati sve pozitivne aspekte fizičke aktivnosti, no bez sumnje neke od njih su unapređenje zdravlja i kvaliteta života. Nikada nije prerano da se započne s usvajanjem zdravih navika i edukacijom o važnosti fizičke aktivnosti.

Stranice časopisa donose i kratke savjete kako ispuniti naizgled dosadne i hladne dane, kao i listu deset novogodišnjih odluka kojih bi se svako trebao držati. Tu je i prostor posvećen psihoterapiji, koji pruža odgovore na pitanje šta je psihoterapija i kako mladima može pomoć psiholog i psihoterapija.

Elektronski primjerak osmog izdanja časopisa “Love&Sex” možete preuzeti ovdje.