Ljubav i veze
103

Durex objavio kondom s ukusom patlidžana, Twitter "poludio“

Klix.ba
Kompanija Durex koja proizvodi kondome objavila je da će započeti sa proizvodnjom kondoma sa okusom patlidžana, što je naišlo na otvorena ismijavanja na društvenoj mreži Twitter.

Jedna korisnica našalila se da ovaj potez donosi novo značenje frazi "zdrav seksualni život“, aludirajući na zdrava svojstva ovog povrća.

Drugi su se pitali da li je novi ukus dizajniran posebno za vegane, a bilo je i onih koji su kompaniji poručili da su izgubili um.

Čini se da su "twitteraši“ imali pravo šaliti se sa ovim konceptom. Iz Durexa su nakon nekog vremena poručili da je poruka bila marketinški trik u sklopu kampanje uvođenja emotikona kondoma u internet razgovore.

Ovaj potez povukli su u nadi da bi se mlađe generacije, navikle na komunikaciju putem interneta, mogle osjećati lagodnije na taj način razgovarati o prakticiranju sigurnog seksa.

Međutim, čini se da nisu naišli na željeni prijem te da ih mnogi kritikuju zbog snishodljivog odnosa prema mlađim generacijama, koje ne smatraju dovoljno zrelim da o seksu razgovaraju licem u lice.