"Četiri tajne sjajnog seksa"
0

Dobar seks ne zavisi od poza

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Spisateljice Georgia i Beverley Anne Foster u svojoj novoj knjizi otkrile su tajne tijela i uma kad je u pitanju seksualni odnos, te odgovorile na pitanja kako dostići strast koja je ključna za uživanje oba partnera.

Vodič "Četiri tajne sjajnog seksa" ne govori o pozama koje treba zauzeti prilikom odnosa, već o mentalnoj strani priče.

"Fokusiramo se na um jednako kao i na tijelo", objašnjava Georgia za The Sun. "Svako se može seksati, ali da biste imati sjajan seks, vaš um mora učestvovati."

Tajne o kojima autorice govore su: zavođenje, osjetila, predaja i prisjećanje.

Prva tajna govori o tome kako zadržati strast sa svojim partnerom. Mnogi smatraju da ih treba zavesti da bi se osjećali seksi. To je pogrešno. Strast je nešto što stvaramo u svojoj glavi i naša je odgovornost da pronađemo šta nas to uzbuđuje. Zato zapažajte kako se osjećate u određenim situacijama i nemojte očekivati da vaš partner odmah otkrije čime će vašu strast pobuditi.

Druga tajna odnosi se na čula. Apsorbujte energiju između vas i partnera, zapamtite miris, dodir, zvuk i okus. To su stvari koje u današnjem brzom životnom toku često previdimo, ali bez njih seks je isprazan.

Treća tajna tiče se osjećaja predanosti, koja je moguća samo kad smo sigurni. Zahvaljujući prvoj i drugoj tajni, naš um je spreman i naša čula su oživljena. Za sjajan seks potrebno je da želite biti upravo na tom mjestu i upravo s tom osobom. Na taj način stvara se nužna povezanost.

Ako ste se zabavili sa prve tri, autorice navode da ćete sigurno otkriti i koja je četvrta tajna. Ona predstavlja prisjećanje na proživljena iskustva i želju da se ona ponove. Ako je iskustvo bilo loše, jasno je da će se ono negativno odraziti na vas, ali neki požele da sve ponove i isprave greške koje su eventualno učinjene.