Ljubav i veze
3

Ovo ne trebate raditi na prvom sastanku

Klix.ba
Prvi sastanci su veoma važni pa su mnogi ljudi poprilično nervozni i neprirodno se ponašaju. Cilj je svakako impresionirati osobu s kojom ste na sastanku, a postoje i stvari koje definitivno ne trebate raditi.

Gledanje u drugu ženu

Dok ste na sastanku s ženom, u druge ne trebate gledati. Ako se pojavi druga atraktivna žena, primijetila ju je vjerovatno i osoba s kojom ste u društvu, tako da flert možete zaboraviti. Žena s kojom ste na sastanku vas pažljivo posmatra, a ako primijeti da vam je pažnja umjerena na druge, sastanak će završiti katastrofalno.

Korištenje mobitela

Korištenje mobitela, odgovaranje na pozive i poruke nije poželjno, jer će se žena u vašem društvu neugodno osjećati, a možda će se i uvrijediti. Svoj mobitel tokom sastanka nemojte koristiti, a ako se radi o hitnoj situaciji, izvinite se i obavite to brzo.

Pričanje o bivšoj djevojci

Nikoga ne interesuje vaša ljubavna priča, a pogotovo ne poređenje sa bivšim djevojkama. To zadržite za sebe sve do trenutka kad žena zatraži da pričate o toj temi. Otkrivanje prošlosti prerano je nepoželjno.

Neumjesne šale

Neumjesne šale, posebno ako se tiču žena, mogu vam donijeti samo nevolje. Ako baš morate, ispričajte neku laganu, manje "opasnu" šalu.

Neprikladna odjeća

Lijepo odijevanje će vam pomoći da impresionirate djevojku. Svečana odjeća nije potrebna, ali se potrudite da budete obučeni dovoljno pristojno da izgledate kao neko koga može odvesti kući i upoznati s roditeljima.

Arogancija

Ispravljanje djevojke čak i u najmanjim stvarima ili pretjerano pričanje o poslu i novcu je nešto što će uništiti šanse za drugi sastanak. Samopouzdanje i asertivnost su poželjni, ali ne i arogancija. Razgovor treba biti 'lagan' i zabavan.