Rješenje leži u kuhinji
21

Deset vrsta hrane za nevjerovatan orgazam

Klix.ba
Ukoliko imate problema sa dostizanjem orgazma, problem bi mogao ležati u onom što jedete.

"Sve ono što se može nazvati dobrim seksom uveliko zavisi od cirkulacije krvi u tijelu, koju umanjuje ili poboljšava hrana koju jedete", kazao je nutricionist Ishi Khosla. Špinat je prirodna Viagra. Bogat je vitaminom E, koji je glavni katalizator u proizvodnji seksualnih hormona u tijelu.

Sjemenke tikve, soje, suncokreta i mnogih drugih biljaka su dobre za proizvodnju seksualnih hormona. Sjemenke su bogate Omega 3 masnim kiselinama i zinkom.

Ribe i morski plodovi su također bogati Omega 3 masnim kiselinama i vitaminom B i pojačavaju lučenje hormona dopamina. Školjke su već dugo poznate kao afrodizijak, jer su jako bogate cinkom koji pojačavanje stvaranje testosterona kod muškaraca.

Sve vrste orašastih plodova daju dodatnu energiju tokom seksualnih odnosa. Sve vrste voća, posebno ona bogata vitaminom C, su jako bitne za seksualno zadovoljstvo. Tu se posebno izdvajaju kivi i jagode.

Prave vrste začina mogu začiniti i situaciju u spavaćoj sobi. Čili je posebno dobar za poboljšanje cirkulacije krvi. Razna istraživanja su pokazala da su žene koje konzumiraju tamnu čokoladu mnogo zadovoljnije svojim seksualnim životom.

Čokolada sadrži spoj fenetilamin koji izaziva opuštenost i zadovoljstvo. Banane su idealne za povećanje izdržljivosti u spavaćoj sobi. Bogate su vitaminom B, koji pretvara ugljikohidrate u energiju.

Maslinovo ulje poboljšava proizvodnju testosterona. Nedostatak ovog hormona umanjuje želju sa seksualnim zadovoljstvima i povećava rizik od nemogućnosti dostizanja orgazma. Iako ćete morati dobro oprati zube nakon njegovog konzumiranja, bijeli luk znatno poboljšava seksualne sposobnosti.