Ljubav i veze
29

Deset tipova muškaraca koje žene trebaju izbjegavati

Klix.ba
Ukoliko ste u potrazi za partnerom, postoje stvari na koje morate obratiti pažnju. Kako bi ste izbjegli nepotrebne probleme i bol, neke tipove muškaraca pokušajte izbjegavati.

Muškarci koji su prekinuli duge veze

Muškarcima koji su nedavno prekinuli dugu vezu treba vremena da se naviknu i prebole, a u tom periodu mogu potražiti "brzu zamjenu". Takve veze ponekad uspiju, ali garancija nema.

Muškarci koji ne razumiju da žena ne želi materijalne stvari

Postoje muškarci koji nikako ne mogu razumjeti da žena ne želi materijalne stvari, nego da je neovisna i da sebi sama može priuštiti sve što želi. Primjer su prvi sastanci, na kojima žene žele potrošiti i svoj novac. Radi se o dostojanstvu, a muškarci koji to ne razumiju, nemaju mjesta u vašem životu.

Muškarci koji često spominju bivše partnerice

Muškarce koji često spominju svoje bivše partnerice, uspoređuju vas s njima ili pak govore kako su im one bile bolje, obavezno izbjegavajte. To znači da oni nisu preboljeli prekinute ljubavne veze i da još čeznu za njima. Ukoliko razgovor na tu temu ne pomogne, vrijeme je da potražite novu ljubav.

Muškarci koji brinu za svoje bivše parnerice i druže se s njima

Muškarci često brinu za bivše parnerice, a nisu rijetki slučajevi da ih zadržavaju u svojoj blizini kao prijateljice. Činjenica je da će u jednom trenutku vjerovatno poželjeti nešto više, posebno u trenucima slabosti. Muškarci trebaju prekinuti kontakte s bivšim partnericama i koncentrisati se na osobu s kojom su u vezi. Ukoliko to nisu u stanju učiniti, nisu vas vrijedni.

Ljubav na prvi pogled

To se događa samo u filmovima. U stvarnosti se radi o sviđanju, dok je za ljubav potrebno vremena. Ukoliko vam muškarci prije vremena kažu da su zaljubljeni u vas, ne vjerujte im previše. Bolje je da sačekate prije neko se odlučite na sljedeći veliki korak.

Muškarci koji se žale da je život prestrog prema njima

Obično se radi o muškarcima koji donose pogrešne odluke u životu, ali to ne žele priznati. Oni za sobom u propast vuku i svoje partnerice te smatraju da je cijeli svijet kriv za njihove probleme. Žene će svoje probleme izbjeći ako izbjegavaju takve muškarce.

Muškarci koji ne prihvataju "ne" kao odgovor

Postoje muškarci koji ne prihvataju "ne" kao odgovor. S njima ćete moći živjeti ako ste pasivni, ali ako zahtijevate poštovanje, onda takvi partneri nisu za vas.

Muškarci koji misle da novac kupuje sve

Neki muškarci smatraju da ljubav mogu kupiti novcem. Žene uglavnom ne vole takve muškarce, a "trčanje" za materijalnim stvarima se često osveti.

Mamini sinovi

Najbolje je da ih ostavite u maminom krilu, jer oni ne mogu uraditi ništa bez pomoći i podrške njihove majke.

Muškarci kojim očevi plaćaju sve

To su muškarci koji žive s roditeljima i nakon 25. godine, nemaju posao i ne mogu se brinuti o sebi. Ukoliko ga ne želite izdržavati, potražite novu ljubav.