Ljubav i veze
0

Deset stvari koje muškarci nikada ne bi trebali pitati žene

Klix.ba
Autor knjige "Double Your Daring", David DeAngelo, izdvojio je deset stvari koje muškarci nikada ne bi trebali pitati žene. On tvrdi da će oni koji ih ne upamte zbog toga zažaliti.

Prije svega, muškarac ne treba nikada pitati ženu smije li je poljubiti. Ukoliko to čine, onda u očima žena izgledaju kao dječaci, što ženama nije privlačno. Čak i ako žena kaže "da", to može značiti da je samo ljubazna, dok njen interes za muškarca u tom trenutku znatno opada.

Muškarac ne bi trebao pitati ženu da li je može izvesti navečer, jer ona želi partnera koji je vođa i koji ima kontrolu, a ne nekoga ko traži dozvolu da joj se udvara. To znači da žene vole muškarce koji ih puni samopouzdanja pozovu na zajednički izlazak i eventualno predlože mjesto gdje bi mogli izaći.

Teme poput automobila, kuća i stanova treba izbjegavati, jer će žena zaključiti da se muškarac pati pokušavajući da je impresionira.

Četvrta stvar je da muškarci ne trebaju pitati žene o tome šta žele raditi i gdje žele ići navečer, jer one vole muškarce s planovima. Muškarac uvijek treba imati ideju prije nego pozove ženu na izlazak, kako bi bio siguran da ženi razmišljanje o mjestu izlaska neće biti teret.

Muškarac nikada ne treba pitati ženu da li joj se sviđa, jer mu to neće donijeti ništa dobro. On bi trebao pretpostaviti da se dopada ženi i ne postavljati takva pitanja, jer će ostaviti utisak da nema samopouzdanja.

Pitati ženu s koliko muškaraca je spavala se također ne preporučuje, jer je to pokazatelj da je muškarac nesiguran.

Svoje namjere muškarci ne trebaju otkrivati čim upoznaju ženu, jer ukoliko ona osjeti da muškarac nije izazov za nju, tu on gubi svaku šansu.

Muškarac ne bi trebao prekinuti telefonski razgovor sa ženom govoreći o "sljedećem koraku" u njihovom odnosu. To će ubiti spontanost, a žena će vjerovatno prekinuti svaki kontakt.

Muškarac ne bi trebao govoriti loše o drugim muškarcima s kojim se žena druži, posebno ako ih nije upoznao. To je najbrži način da ga žena označi kao "nesigurnog".