Ljubav i veze
0

Deset stvari koje morate imati u spavaćoj sobi

Sarajevo-x.com
Jeste li umorni od dosade kojom zrači vaša spavaća soba? Želite dodati zračak avanture u svoj seksualni život i stvoriti vatrenu atmosferu koja će trajati svake noći? Poslušajte šta vam preporučuje priznata svjetska kozmetologinja i aromaterapeutkinja Naresh Arora iz Indije.

Mirisna ulja. Možda niste svjesni koliko su mirisi zaista važni za magično raspoloženje i poticanje strasti na nove visine, ali nekoliko esencijalnih mirisnih ulja u vašoj spavaćoj sobi neizbježno je za seksualno zadovoljstvo jer djeluju kao afrodizijak, poručuje Arora. Najefektinija su ona sa mirisom ruže, jasmina ili narandže.

Povez za oči. Uzbuđenje koje izaziva i nalet adrenalina koji je pritom neizbježan uvijek može dodatno začiniti stvari. Nježni dodir svile preko očiju i onaj ruku preko tijela omogućava istraživanje još neistraženog, čega nikad ne nedostaje.

Lisice za ruke ili svileni šal. Od lisica senzualnije podiže temperaturu u sobi samo svileni šal kojim vežete partnera prilikom predigre.

Perje ili mekani kist. Neka ritual vođenja ljubavi bude ispunjen igrom. Eksperimentišite koristeći mekani kist ili perje i igrajte se prelazeći preko prsa, leđa ili erogenih zona.

Knjiga o erotskim temama. Zaboravite erotske filmove i predajte se zvucima partnera ili partnerice koji čitaju erotičnu knjigu tihim i zavodljivim glasom. Stimulacija je zagarantovana.

Ogledalo veličine jednog zida. Ono će vam zasigurno pomoći dok se oblačite, ali i ne slutite koliko može biti korisno dok se mazite s partnerom. Stanite pred ogledalo i lagano skidajte dio po dio odjeće. Ostatak prepustite vlastitoj mašti.

Seksi iznenađenja. Nagli nalet žudnje uz iznenadno vođenje ljubavi pod tušem jedan su od načina da unesete dodatnu žar u svoju ljubavnu vezu. Osim toga, ponekad je dovoljna samo porukica u kojoj stoji nešto poput: "Ako pobijediš, večeras me svlačiš do gola."

Muzika kao magija. Nevjerovatno je koliko muzika utječe na atmosferu u spavaćoj sobi kao omiljenoj zoni za vođenje ljubavi, zato uvijek imajte pri ruci lagane ljubavne numere, ali i one pomalo provokativne.

Seksi igračke i lubrikanti. Ovo su zaista korisne stvari u ljubavnoj igri. Visoko kvalitetni lubrikanti daju novu dimenziju senzacijama u toku seksa, poručuje doktorica Arora. A ako mislite da su seksi igračke samo za igru nasamo, ponovo razmislite. Sve što vam treba je vaša mašta.

Hrana s kojom se može igrati. U frižideru uvijek čuvajte hranu s kojom se možete "igrati" u krevetu - šlag kreme, jogurte, džemove, sosove, sladolede, med ili nešto drugo. Sve ovo ima mnogo bolji okus na vrelom tijelu partnera, a uz to isprobani su afrodizijaci.