Ljubav i veze
0

Deset najčešćih grešaka u braku

Sarajevo-x.com
Budući da se većinom isti problemi i sporna pitanja javljaju u svakom braku, About.com je sastavio listu deset stvari koje treba izbjegavati ako želite imati sretan i ispunjen bračni život.

Nedostatak poštovanja

Nikako nije poželjno pričati loše stvari o bračnom partneru prijateljima ili radnim kolegama, jer bračnom partneru zapravo treba dati do znanja da je cijenjen.

Ignorisanje bračnog partnera

Pod ignorisanjem bračnog partnera podrazumijevaju se situacije kada u zajedničkom razgovoru vaš um počne lutati i jednostavno cjelokupnu pažnju usmjerite na kompjuter ili televizijski ekran. Ružno je ignorisati govor tijela i prekidati supruga/suprugu dok o nečemu govori.

Nedostatak seksualne intimnosti

Ovo je smrtna presuda za svaki brak. Ukoliko je potrebno, zatražite pomoć medicinskih savjetnika i terapeuta. Nemojte dozvoliti da se vaš bračni partner zabrine i upita zašto niste zainteresirani za seksualne odnose.

Uvijek biti u pravu

Nije poželjno da držite predavanja svom bračnom partneru ili da insistirate da vaša riječ bude posljednja. Ponekad je dobro priznati vlastitu grešku ili činjenicu da ne možete uvijek imati odgovor na sva pitanja. Nije potrebno na svako jednostavno pitanje odgovarati dugim raspravama.

Riječi, a ne djela

Djela govore glasnije nego riječi. Ako obećate da ćete nešto učiniti, onda to obavezno i učinite, a vrijedi i obratna situacija.

Uvredljivo zadirkivanje

Ako vam se bračni partner požali da ga vaše zadirkivanje boli, ili smatra da je neumjesno, odmah se zaustavite. Pravdanje da vaš bračni partner nema smisao za humor ili je previše osjetljiv/osjetljiva samo potvrđuje da ste bezobzirni i neljubazni.

Neiskrenost

Ako gajite tajne i laži u vašem braku između vas i vašeg bračnog partnera može se stvoriti dubok jaz i nepovjerenje.

Iritirajuće ponašanje

Ako nastavite sa vlastitim lošim higijenskim navikama, uvijek kasnite na dogovor ili prigovarate svemu što vaša supruga/suprug radi, zapravo iritirate bračnog partnera. Ovakvo ponašanje svakako se mora što prije zaustaviti, jer ćete na kraju bračnog partnera dovesti do ludila.

Sebičnost ili pohlepa

Sebičan ili pohlepan bračni partner je osoba koja stalno troši novac na sebe, a pravi veliku frku kada supruga/suprug isto to učini. Za zdrav brak nije poželjno uvijek ići u jeftine restorane ili kategorički odbijati gledati filmove po izboru supruge/supruga.

Izljevi bijesa

Svaki bračni par se mora potruditi i postojeći sukob riješiti na konstruktivan način. Ako mislite da ćete teškim izljevima bijesa dobiti argument, varate se. Vi ćete u tom slučaju biti jedini gubitnik.