Kratki vodič za Valentinovo
0

Danas ne zaboravite cvijeće i čokolade

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Danas je 14. februar, datum koji se u svijetu obilježava kao Dan zaljubljenih, jedan od onih dana koje treba posvetiti isključivo osobi koju volite. Tradicionalno najvažniji pokloni su cvijeće i čokolade, ali je engleska crkva ponudila ideje za nešto drugačije kreiranje romantične atmosfere.

Njihovi jednostavni savjeti imaju za cilj održavanje sreće u braku, ali i stvaranje savršenih uslova za one koji su se odlučili zaprositi svoju djevojku baš na Valentinovo.

Bračni parovi koji su zajedno već godinama trebali bi izaći na najljepše mjesto i večerati uz svijeće, stoji u vodiču.

Oni koji žele da svoj brak održe jakim, trebali bi odvojiti neko vrijeme da još jednom pregledaju zajedničke fotografije, ljubavna pisma koja su pisali jedno drugom ili ako su svojevremeno posadili drvo zajedno, danas je prava prilika da ga posjete.

Među idejama koje možete poslušati onima koji žele zaprositi svoju voljenu savjetuje se da umjesto skupog restorana izaberu jednostavnu posjetu mjestu prvog sastanka. To je najefikasniji trik, tvrde autori vodiča, a prenosi Telegraph.

Jedan od načina da vas ona ne odbije je da joj kažete zašto ste tako sigurni da je ona osoba za vas i zašto je želite za cijeli život.

Također, bilo bi poželjno da prije izlaska na Valentinovo isključite mobitel, ali da ga imate pri ruci ako vam zatreba.

Valentinovo ili Dan Svetog Valentina obilježava se kao dan kad zaljubljeni jedno drugom izražavaju svoja osjećanja, a ime je dobio po svetom Valentino, zaštitniku zaljubljenih, koji je bio episkop i mučenik, a živio je u 3. stoljeću i bio ubijen odsjecanjem glave.