Ljubav i veze
0

Da li ste za seks dijetu?

Klix.ba
Seks bi trebao biti nešto što vas i partnera zbližava, što radite sa zadovoljstvom i jedva čekate da se dogodi. No, svakome se dogode loši dani, pretrpani obavezama kada jednostavno fali vremena za sve, pa i seks.

Brojni seksolozi iznijeli su mišljenje kako apstinencija u takvim slučajevima može mnogo da pomogne, piše Cosmopolitan. Ljudskoj prirodi je usađeno da je zabranjeno voće najslađe, pa ako donesete odluku da pauzirate od seksa, to bi vam znatno moglo povećati želju za istim.

Nemojte misliti da bi dok apstinirate trebalo da uskratite i ostale načine fizičke bliskosti. Poenta je između ostalog i u tome što ćete naučiti da uživate s partnerom i na načine koji nužno ne uključuju penetraciju. Sjetite se samo prvih ljubavi, kada su vam poljupci i dodiri bili sinonim za leptiriće u stomaku.

Ako ste predigru shvatali isključivo kao uvod u nešto više, vjerovatno ste već zaboravili koliko ona užitka može da pruži sama po sebi. Isprobajte senzualnu masažu, višesatno ljubljenje i druge zagrljaje. Uprkos manjku vremena, odjednom ćete osjećati snažnu potrebu za ovakvim trenucima.

Znajući da vam je sam čin seksa strogo zabranjen, sjetit ćete se hiljadu i jednog načina kako da vi i vaš partner uživate jedno u drugome.

Apstinencija može biti jako korisna i ako vaš partner ima problem sa potencijom. Kada njegova želja naraste do neslućenih razmjera, prestat ćete da brinete o tome da li vas može zadovoljiti.