Budite oprezni
4

Da li biste zavirili u partnerov mail, Facebook ili Twitter

Klix.ba
Zahvaljujući društvenim mrežama prekid veze više nije prekid svake komunikacije i period u kojem ostajete bez ikakvih infromacija o drugoj osobi.

Jedna trećina odraslih osoba priznala je kako je pretraživala Facebook ili Twitter profil bivšeg partnera, a jedna petina priznaje da je uhodila trenutnog partnera putem društvenih mreža.

Sedam posto osoba je reklo kako je osjetilo grčenje želuca kada ih je bivši partner ucjenjivao da će postaviti njihovu fotografiju sumnjivog sadržaja na neku od društvenih mreža.

Istraživanje je pokazalo da, iako se nalazite u sretnoj vezi, to ne znači da znatiželjne oči vašeg pratnera neće zaviriti u vaše privatne stvari. Više od 50 posto parova dijele svoje šifre za mail i društvene mreže, pin od bankovne kartice, a 42 posto Britanaca priznalo je da redovno provjerava inbox svog partnera.

U istraživanju je učestvovalo više od 1.000 Britanaca. Stručnjaci upozoravaju da razmišljanje "što je moje to je tvoje" može imati negativne posljedice nakon raskida, pogotovo ako ste razmjenjivali intimne fotografije.

"Ljudi bi trebali čuvati šifre i pinove za sebe i razmisliti dva puta prije nego to podijele s partnerom", upozorio je vođa studije Raj Samani.