Ljubav i veze
66

Četvrtina žena mrzi partnerove prijatelje

Klix.ba
Milioni žena ne vole partnerove prijatelje jer previše piju, ostaju do kasno vani i pričaju o fudbalu sve vrijeme, otkriveno je u novoj studiji.

Četvrtina žena smatra kako ljudi s kojima njihova druga polovina provodi vrijeme imaju štetan utjecaj na njihovo ponašanje. Žene smatraju da su oni prebučni, prave se važni i utječu na to da im se partner ponaša drugačije.

U ispitavanju, žene su navele i to kako se partnerovi prijatelji ponašaju kao tinejdžeri koji pričaju nezanimljive šale. Jedna od 10 žena navela je kako su partnerovi prijatelji bili kamen spoticanja za njihovu vezu.

Blizu 16 posto žena priznalo je da pokušava spriječiti svoje momke, zaručnike ili muževe da se druže s "nepoželjnim" prijateljima, a trećina žena je imala neke izgovore kako se ne bi družila s njima.

Jedna do 20 žena kazala je kako joj se ne sviđa neki od njegovih prijatelja, dok ih je 75 posto priznalo da im se ne sviđa većina njegovih prijatelja.

"Mnogo žena smatra da se njihovi partneri vrate 10 godina unazad nakon vremena provedenog s prijateljima. Koriste drugi jezik, teme razgovora su različite i imaju tendenciju k tome da se prave važni", rekao je glasnogovornik "2 Gunsa", projekta nazvanog po istoimenom filmu, a čiji su čelnici uradili istraživanje u kojem je učestvovalo 2.000 žena koje su u vezama.

Jedna od 10 žena osjeća toliku odbojnost prema partnerovim prijateljima da mu je zabranila da ih viđa. No, postoji i pozitivna strana. Većini žena ne smeta da se njihovi partneri druže s prijateljima tokom posebnih događaja kao što su rođendani, novogodišnji praznici i sportski događaji.

"Žene ne bi trebale biti ljubomorne ako im muškarci imaju prave prijatelje", dodao je glasnogovornik.