Ljubav i veze
0

Čeka suđenje: Profesor ostavio suprugu kako bi oženio 18-godišnju učenicu

Klix.ba
Tridesetosmogodišnji profesor Matthew Shane Wester razveo se od svoje supruge kako bi oženio svoju 18-godišnju učenicu Amy Nicole Cox. Sada već bivši profesor Srednje škole u Alabami čeka suđenje jer je optužen za seks s učenicom, što je zabranjeno u SAD-u.

Tužiteljica Pamela Casey kazala je kako je taj brak varka, ali da se Cox neće pojaviti na sudu. Wester je optužen za seksualni kontakt s učenicom mlađom od 19 godina za što može biti osuđen na kaznu zatvora od dvije do 20 godina.

Wester je bio oženjen kada je policija počela istraživati navode o njegovoj aferi s učenicom. Kada je službeno optužen, podnio je zahtjev za razvod i borio se za starateljstvo nad djetetom.

"Na dan 13. juni 2015. godine, samo 67 dana nakon razvoda od prve žene i pet mjeseci prije početka ročišta, optuženi je oženio učenicu s kojom je imao seksualni kontakt kada je on bio profesor a ona učenica", rekla je Casey.

Wester je ostao bez posla u novembru zbog ovog skandala. Osim što je bio profesor geometrije i algebre, bio je i trener nogometa u Srednjoj školi Cleveland.

Cox je maturirala u maju i počela raditi u Sonicu. Mjesec dana nakon toga udala se za svog profesora.