Riječ psihologa
0

Bogati muškarci su bolji u krevetu

Sarajevo-x.com
Britanski psiholozi došli su do novog saznanja da su imućni muškarci bolji u krevetu tj. da svoje partnerice mogu bolje zadovoljiti nego drugi muškarci manjih primanja, piše Telegraph.

Psiholozi s Univerziteta u engleskom gradu Newcastleu dokazali su da žene čiji su partneri dobrog materijalnog stanja u krevetu doživljavaju višestruke orgazme jer su opuštene zbog materijalne sigurnosti koju im taj muškarac može pružiti.

Također, bogate muškarce žene smatraju 'boljim materijalom za brak', pa se i one više trude prilikom seksualnih odnosa.

'Ovako dolazi do neke čudne diskriminacije u odabiru muškarca jer fizičke i materijalne karakteristike se izjednačavaju', tvrde autori studije.

Autor ovog istraživanja Thomas Pollet, psiholog iz Newcastlea, uporedio je svoje istraživanje s američkim kolegom Danielom Nettleom, a oba istraživanja pokazala su da je novac ključni faktor u doživljavanju orgazama kod žena.

'Prijašnja istraživanja bila su vršena na osnovu privlačnosti i fizičke simetrije muškaraca, i dokazano je da ti faktori uveliko utiču na učestalost orgazama, no danas se pouzdano zna da je novac taj koji najviše utiče na broj orgazama', dodaju naučnici.

Istraživanja su vršena na području Velike Britanije, Njemačke, Amerike i Kine.