Ljubav i veze
0

Bogat muž i lijepa supruga – loš poslovni potez

Sarajevo-x.com
Online konverzacija između žene koja je htjela upoznati muškarca koji zarađuje više od 500.000 dolara godišnje kako bi se udala za njega i misterioznog bankara sa Wall Streeta koji se predstavio kao sve što ona traži ubrzo je završila ozbiljnom poslovnom analizom takvog braka radi interesa i procjenom mogućih gubitaka.

Dvadesetpetogodišnja žena nedavno je na web stranici www.newyork.craigslist.org postavila upit i molbu da joj se da savjet kako da nađe bogatog muža.

"Znam kako ovo zvuči, ali nemojte zaboraviti da je zarada od jednog miliona godišnje u New Yorku samo prosjek, zato mislim da sa svojim zahtjevima da budući zarađuje barem 500.000 godišnje uopće ne pretjerujem“, napisala je dama koja sebe opisuje kao "spektakularno lijepom“.

U svojim postovima mlada dama se raspitivala o mjestima na koja izlaze bogati muškarci. Međutim, do preokreta u konverzaciji došlo je onog trenutka kada je muškarac koji se predstavio kao bankara sa Wall Streeta počeo analizirat plan 25-godišnjakinje. Naime, on joj je kazao da on već zarađuje prilično dobro i da se uklapa u sliku muškarca kakvog ona traži, ali joj je također rekao da bi brak s njom, za njega bio prilično loš poslovni potez.

"Ja sam čovjek koji tek gradi svoju karijeru, stoga je sasvim logično da ću iz godine u godinu sve više zarađivati. Ti kažeš da si lijepa i zgodna, ali takvo stanje potrajat će još najduže pet godina. Svake godine ti ćeš biti manje lijepa. Tako da bi 'kupovina tebe', što je ono što ti zapravo tražiš, bila apsolutno loša investicija“.

Komentarom bankara, konverzacija između udavače koja se želi bogato udati odmah je i završila, a ona, prelijepa dama kojoj za savršen život samo nedostaje bogat muž, izbrisala je sve svoje postove.