Ljubav i veze
5

Blamaže tokom seksa: Nekontrolisani vjetrovi, plač i neželjeni upadi članova porodice

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U momentu strastvenog druženja s partnerom vjerovatno je najgora stvar kada vam zakažu intimni dijelovi tijela. No, postoje i situacije koje mogu parirati ovom problemu ili su čak i gore.

Više od 2.500 Britanaca otvorilo je svoju dušu u anketi i otkrilo koje su to najsramotnije stvari koje su doživjeli tokom seksualnog odnosa - od puštanja vjetrova, preko plakanja do povraćanja. Trenutak koji su najčešće naveli jeste "upad" člana porodice u pogrešnom trenutku (63 posto osoba).

Neočekivana menstruacija i vjetrovi su na vrhu lista kod žena. Neočekivani drijemež i plač nalaze se na vrhu liste kod muškaraca. Više od polovine žene je ispustilo vjetar u vrtlogu strasti, dok ih je 37 posto imalo problem s iznenadnim menstrualnim ciklusom. Na trećem mjestu kod žena je nekontrolisano kikotanje, a iza su povraćanje i nespretno korištenje seksi igračaka.

Najčešća sramota koju dožive muškarci jeste da zaspu tokom seksualnog odnosa, dok ih je 21 posto plakalo nakon seksa. Oko 15 posto ih je imalo problem zbog "prljave priče", 11 posto s preranom ejakulacijom, dok ih se 10 posto suočilo s potpunim neuspjehom u postizanju erekcije.

Ipak, različito su se nosili s tim situacijama. Tako se 32 posto osoba nasmijalo svemu i nastavilo, dok ih se 38 posto toliko loše osjećalo da nisu mogli nastaviti.

"Većina situacija je za smijeha, osim prerane ejakulacije. Muškarci se ne trebaju sramiti toga i mogu potražiti pomoć. Onima kojima članovi porodice upadaju u sobe, neka zaključaju vrata", kazala je Michael Ross, glasnogovornica jedne britanske farmaceutske kompanije.