Ljubav i veze
67

Bivša supruga Vladimira Putina udala se za muškarca mlađeg 21 godinu

Klix.ba
(Foto: AFP)
Bivša supruga ruskog predsjednika Vladimira Putina, Ljudmila, udala se ponovo. Njeno srce je osvojio 21 godinu mlađi biznismen Artur Očeretni.

Putin i njegova bivša supruga razveli su se u julu 2013. godine, a ovu odluku objavili su putem video snimka na državnoj televiziji. Ljudmila je tada zamolila za privatnost i u intervjuu 2014. godine kazala je kako je sretno zaljubljena.

Očeretni je šef Centra za interpersonalne komunikacije i literarno obrazovanje u Moskvi, koji je osnovala Ljudmila i u kojem radi na promociji ruskog jezika i kulture. Prije toga radio je u kompaniji Cenatr Art Show koja je organizirala zabave za Putinovu stranku Ujedinjena Rusija, te je radio za Gazprom.

Ruski mediji objavili su da je njen novi pasoš s prezimenom Očeretni. Ipak, par nikada nije zvanično fotografisan zajedno, ali na društvenim mrežama su prijatelji. Vjeruje se da su se vjenčali još prošle godine, no informacija se pojavila tek sada. Artur ima 10-godišnjeg sina iz prethodnog braka, Ljudmila s Putinom ima dvije kćerke-Mariu (30) i Ekaterinu (29).

O Putinu se govori da je u vezi sa 32-godišnjom gimnastičarkom Alinom Kabajevom, za koju se govori da mu je bila ljubavnica šest godina prije razvoda.

Ruski portal Sobesednik objavio je i kopiju imovinske karte Ljudmile na kojoj joj stoji novo prezime.