Anketa u Velikoj Britaniji
0

92% žena priznaje da redovno masturbira

Sarajevo-x.com
Rezultati ankete objavljene u britanskom magazinu 'The Sun' pokazali su da se čak 92% žena redovno samozadovoljava i da se u moderno doba one to ne stide priznati.

Devet od 10 žena koje su učestvovale u anketi priznale su da redovno masturbiraju što je dosad najveći zabilježen broj pozitivnih odgovora na ovo 'škakljivo pitanje'.

Dvije trećine žena priznale su da se samozadovoljavaju otprilike tri puta sedmično, dok je ostatak rekao da to čini jednom u sedam dana.

U anketi je učestvovalo 1000 žena u dobi od 18 do 30 godina starosti, a upitnik je bio sastavljen od različitih pitanja o seksualnom životu žena krenuvši od stava, seksualnih navika pa do fantazija i prakticiranja istih.

"Rezultati ankete jasno pokazuju kako se stav žena u pogledu samozadovoljavanja promijenio. Sad 92% žena to priznaje, dok je npr. 1979. godine u sličnoj anketi to priznavalo tek 62% žena", piše The Sun.

Stručnjaci za pitanja seksualnosti ističu da je samozadovoljavanje najbolji način da se spoznaju vlastite seksualne želje, te da se unaprijede seksualni odnosi s partnerom.