SAD
0

750.000 dolara kazne za ljubavnika

Sarajevo-x.com
Biznismen iz Mississippija Jerry Fitch mora platiti 750.000 dolara odštete čovjeku kojem je preoteo suprugu. Ovu neobičnu odluku donio je u ponedjeljka okružni sud u ovome gradu.

Sandra Valentine je 1997. godine počela raditi za uspješnog biznismena Jerryja Fitcha. Kada je rodila kćerku, nakon izvjesnog vremena, zbog nevjerovatne sličnosti, postalo je jasno da djetetov otac nije njen muž već njen šef.

Brak se ubrzo i raspao, a tokom brakorazvodne parnice Sandra je priznala svoju aferu sa šefom.

Izrevoltirani i prevareni bivši muž Johnny Valentino nije se mogao smiriti dok svi učesnici afere koja mu je razorila brak ne plate za sve što su učinili. Tako je nakon razvoda odlučio tužiti šefa svoje bivše žene Jerryja Fitcha zbog nanošenja duševne boli koja je uzrokovala njegovo odcjepljenje od društva, gubitak volje za novom ljubavnom vezom i nedostatak seksualnih odnosa tokom afere i poslije razvoda, prenosi AP.

Okružni sud u Mississippiju uvažio je zahtjev prevarenog muža i čovjeku sa kojim je Sandra Valentine imala aferu Jerryju Fitchu naredio da plati 750.000 dolara odštete. Fitch je uložio žalbu na ovu presudu, ali je ona odmah odbijena.