Muškarci, oprez!
0

46% žena više voli internet nego seks

Sarajevo-x.com
Prema alarmantnim rezultatima istraživanja koje je pokrenuo američki proizvođač mikroprocesora Intel, žene su spremne dvije sedmice odreći se seksualnih užitaka, nego toliko dugo izdržati bez pristupa internetu. Muškarci, prošlo je vrijeme kada je vaš seksualni život patio zbog "glavobolja" vaše drage. Upoznajte novog suparnika, zarazni internet.

Agencija za istraživanje tržišta Harris Interactive ispitala je 2.119 odraslih internet korisnika i saznala da njih 65 posto "jednostavno ne može živjeti bez pristupa internetu".

Kada je riječ o ispitanicima ženskog spola, gotovo polovina njih (46 posto), bez pretjeranog razmišljanja, izjavilo je da bi pune dvije sedmice radije surfali na internetu, nego li upražnjavale seks. Čak 49 posto žena starosne dobi od 18 do 34 godine radije bi se zabavljale na internetu nego u muškom zagrljaju. Takve osjećaje i razmišljanja dijeli i 52 posto žena starosne dobi od 35 do 44 godine.

S druge strane, broj muškaraca koji će prvenstvo dati internetu, a ne seksu znatno je manji (30 posto ispitanika). U korist interneta seksa bi se na dvije sedmice odreklo 39 posto ispitanika starosne dobi od 18 do 34 godine, kao i 23 posto ispitanika starosne dobi od 35 do 44 godine.

Međutim, kod teških ovisnika o internetu nije ugrožen samo seksualni život. Pretplate na kablovsku televiziju, odlasci u restorane, šoping i fitnes centre aspolutno gube na važnosti u poređenju s internetom. Tako bi se 58 posto ispitanika oba spola radije dvije sedmice odreklo gledanja televizije, nego li i jednu sedmicu živjelo bez interneta.