lifestyle
49

Večeras izložba i dodjele nagrada učesnicima fotokonkursa "Kroz Zid"

Klix.ba
Projekt "Dobre Kote" organizuje javnu izložbu 30 najboljih radova prethodno održanog fotokonkursa "Kroz Zid". Izložba će biti postavljena na Grbavici 1, pored pijace u ulici Hamdije Čemerlića 45. Dodjela nagrada i otvaranje izložbe je u danas u 18 sati, a muzički program će biti nastavljen do 22 sata.

Prostor koji je odabran za izložbu ranije je bio napušten i neiskorišten, nesiguran za dječiju igru i prepun smeća. Sada je oživljen i renoviran radnim akcijama koje traju od 18. septembra ove godine. U radnim akcijama učestvovali su organizatori projekta "Dobre Kote", volonteri, studenti, kao i stanari koji koriste ovaj prostor.

Nakon završetka izložbe, fotografije će biti ostavljene unutar ovog prostora, kako bi postale njegov sastavni dio. Svaka vrsta odgovora građana na umjetnost je dobrodošla, uključujući i krađu fotografija, budući da je i krađa vid odgovora na umjetnost, te će na taj način neki novi prostor biti oplemenjen. Bit će moguće ostaviti poruku organizatorima "Dobrih Kota", sa utiscima ili komentarima na slike.

Ovdje možete pronaći mapu sa tačnom lokacijom izložbe.