lifestyle
28

Uposlenica američke banke dobila otkaz zbog rasističkog posta na Facebooku

Klix.ba
U današnjem svijetu u kojem privatno postaje javno, izreka "Pazi šta pišeš na Facebooku" dobija svoje stvarno značenje.

Uposlenica bankarske korporacije Bank of America dobila je otkaz jer je na ličnom Facebook profilu pisala rasističke komentare.

Kako piše Atlanta Journal-Constitution, a koji je i objavio screen shotove spornog posta, žena po imenu Christine McMullen Lindgren je na svom privatnom Facebook profilu napisala post u kojem je vrijeđala crnce, napisavši kako su "fucking niggers" ("proklete crnčuge"), koje bi se "trebale vratiti u Afriku".

U postu je žena crncima poručila i da "učine nešto sa svojim životima" radije nego što sakupljaju socijalnu pomoć.

Njen je post izazvao buru na Facebooku, a brojni su koristnici poslali poruke i mailove korporaciji Bank of America, izvještavajući ih o načinu na koji se ponaša njihova uposlenica.

"Da li Christine McMullen Lindgren zaista radi za vas? Ukoliko je ona vaša uposlenica, da li ćete poduzeti neke mjere", pitala je jedna osoba.

"Nadam se da ova kompanija ne dijeli mišljenja i stavove svoje uposlenice", glasio je još jedan od komentara na Facebooku.

Christine McMullen Lindgren je dobila otkaz isti dan. U izjavi za Journal-Constitution PR menadžer kompanije Bank of America potvrdio je kako je Lindgren zaista bila njihova uposlenica i kako više ne radi za ovu firmu.

Njene je komentare nazvao "sramotnim" i "neprihvatljivim".