lifestyle
136

Sve veći broj članova porodice trkača, udruženje "Marathon" nagrađuje ih pogodnostima

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Nakon obimnog ispitivanja tržišta udruženje "Marathon" Sarajevo kreće od danas sa ponudom još jednog paketa usluga za ljubitelje trčanja nudeći upravi ono što su svi ispitanici i poželjeli.

Radi se o članskim karticama udruženja "Marathon" koje korisnicima daju niz pogodnosti, a namijenjena je svim trkačima, onima koji planiraju početi trčati, kao i svim prijateljima koji žele biti uključeni u aktivnosti ovog udruženja.

Prednosti članstva su brojne i radi se o paketu usluga koji će svi članovi moći dobiti: popust na startninu za Sarajevski polumaraton, popust od 12 post na Garmin proizvode (Garmin BH), popust od 20 posto na sistematski pregled za trkače u Klinici Al Tawil, jeftinije startnine na trkama u regionu za članove, lakša, brža i jeftinija procedura plaćanja grupnih startnina za trke u regionu, niže provizije za grupne uplate, posebni popusti za grupne rezervacije smještaja za trke u regionu, manje provizije za grupne uplate, organizacija prevoza na trke po posebnim cijenama, popusti na sportsku opremu koju NGO Marathon naručuje za svoje članove (majice, rukavi, itd), trening planovi prilagođeni ciljevima članova, konsultacije u vezi trčanja i ostalih treninga, besplatno prisustvo tematskim radionicama koje će se održavati dvomjesečno i koje će biti posvećene ishrani, treninzima, zdravlju itd.

Članstvo se obnavlja svake godine u mjesecu aprilu i iznosi 30 KM. Članski formular se može popuniti na zvaničnoj stranici udruženja.

Iz udruženja "Marathon" ističu da je važno da i dalje budu servis zajednici i da pažljivo prate potrebe članova, partnera i klijenata te da shodno tome stalno prilagođavaju aktivnosti.

"Ono što je i važnije od same liste usluga jeste činjenica da smo omogućili i na formalan način našim prijateljima i korisnicima da budu dio jedne već velike i brzorastuće porodice trkača. U prva 24 sata smo imali već preko 50 naručenih članskih kartica a registracijski emailovi pristižu i dalje u velikom intenzitetu. Jedina prava validacija vaše ideje jeste ona koja dolazi od strane tržišta, odnosno korisnika. Pored svih drugih socijalnih inovacija čiji smo autori i članske kartice su pun pogodak za naše udruženje jer poboljšavaju uslugu koju pružamo društvu", rekao je Erol Mujanović, direktor udruženja.

Dodao je da će do kraja trećeg mjeseca imati 150 članova, a od maja će ih biti 300 sa pridruživanjem nove generacije škole trčanja "Klix". Njhovi planovi je da se taj broj još poveća.

Udruženje "Marathon" Sarajevo postoji od 2007. godine i ima za cilj promociju zdravog načina života i aktivnijeg društva a socijalna odgovornost i humanitarni rad se prepliću kroz sve aktivnosti. Udruženje je aktivno na više polja, a prioritet je promocija trčanja u lokalnoj zajednici, kao i širom naše države. Organizovali su naposjećenije cestovne i planinske utrke u BiH, a u portofoliju već broji preko 20 organizovanih masovnih sportskih manifestacija. U 2016 godini će biti i jubilarni 10. Sarajevski Coca Cola polumaraton, Novo Nordisk Fun Run trka/šetnja će biti veća i zabavnija nego ikada ranije, a utrka "Djevojke na trčanju" je postala tradicionalna utrka i brojit će preko 600 djevojaka na startu u 2016 godini. Na ogromnu popularnost je naišla i škola trčanja "Klix" čija je IV generacija privukla već 250 registrovanih osoba.