Novogodišnje odluke
0

Stvari koje bi svaki muškarac trebao uraditi u 2010.

Sarajevo-x.com
Većina ljudi se osvrne na godinu koja je prošla i onda sagledaju svoje greške, ružne navike i obećaju da će biti bolji u sljedećoj godini. Novogodišnje odluke je mnogo lakše donijeti nego ostvariti. Ovdje su neke od odluka koje bi muškarci trebali donijeti u novoj godini, a koje preporučuje webzine AskMen.

Napravite policu

Nisu svi talentovani stolari, ali ipak nije loše naučiti napraviti jednostavnu policu. Tako se štedi na vremenu i novcu. Također, pravljenje stvari muškarcima može pružiti osjećaj važnosti, a ujedno je i vještina, koja uvijek može zatrebati.

Pročitajte veliku knjigu

Ove godine se muškarcima preporučuje da pročitaju bar jedan poznati naslov. Osim što se s tim može popraviti rječnik, može se i otkriti strast prema čitanju i drugih štiva, osim sportskih magazina.

Posjetite doktora

Činjenica je da muškarci koliko god je to moguće izbjegavaju doktore, kako ne bi ispali ranjivi ili slabići. Nova godina je idealno vrijeme za promjene, tako da bi svaki muškarac trebao da posjeti doktora, kako bi se uvjerio da sve radi kako treba.

Brinite o svojoj karijeri

Samo nekolicina muškaraca u potpunosti je zadovoljno svojim poslom. Ostali bi trebali da razmišljaju o progresu, boljem radnom mjestu, tako da bi posjete konferencijama na kojima se govori o različitim profesijama, mogle da budu veoma korisne.

Posvetite više vremena hobijima

Koliko je bitno posvetiti se karijeri, toliko je bitno ne izgubiti iz vida hobije i sve one stvari koje čovjeka čine sretnim. Nova godina je vrijeme da se ustane s kauča i obnove neki stari hobiji.

Posjećujte teretane

Treba napraviti neku rutinu u vježbanju i uvijek biti motivisan da se ostane u dobroj formi, kako fizičkoj, tako i mentalnoj. Energija je svima potrebna, a vježbanjem se ona može dobiti u neograničenim količinama.

Otvorite štedni račun

Kao prvi korak u očuvanju finansijske stabilnosti preporučujemo da otvorite štedni račun i tu svaki mjesec ostavljajte dio svoje plate. Uskoro vam taj iznos neće nedostajati, a kasnije može biti koristan za mnoge stvari.

Pobjedite strahove

Svi imaju strahove, pa i muškarci. Najbolji i najjeftiniji način da se rješite nekih strahova jeste da se suočite s njima. Na kraju će se isplatiti.

Pomozite nekom drugom

Odličan način da se osjećate dobro u svojoj koži, je da pomognete nekome kome je pomoć zaista potrebna. Bilo da se radi o volontiranju u javnoj kuhinji ili pomaganju u staračkom domu, treba odvojiti vremena i za druge ljude, pogotovo unesrećene.

Putujte po cijelom svijetu

Jedna od najvažnijih stvari koje bi svaki muškarac trebao uraditi u 2010. godini su putovanja, kako bi proširili svoje horizonte i istražili različite kutove svijeta. Otići negdje gdje nikad niste bili trebala bi biti jedna od najvažnijih novogodišnjih odluka.