lifestyle
0

Studenti pokušali oboriti rekord u tučnjavi jastucima

NINA
Više od 800 studenata univerziteta Withwatersrand u Johannesburgu naoružanih jastucima pokušalo je u utorak oboriti svjetski rekord u broju sudionika u tučnjavi jastucima.

Frenetična tuča, vođena u ogromnom oblaku perja, trajala je minutu, ali rekord nije postavljen. "Bilo je zaista zabavno, a u tučnjavi je službeno sudjelovalo 806 osoba", izjavila je predstavnica Guinnessove knjige rekorda. "Nažalost, rekord nije oboren i vjerovatno će biti potrebno da se još jednom pokuša iduće godine".

Agencija AFP je prenijela da je za većinu sudionika to bila prilika da se "ispušu" na prijateljima, ali i neprijateljima.

U tučnjavi su sudjelovali i predstavnici nastavnog osoblja poput profesora geologije Lua Ashwella, koji je prije početka "bitke" izjavio da je došao jer je siguran da među sudionicima ima i njegovih studenata koji ga željno iščekuju.

Rekord u broju sudionika u tučnjavi jastucima drži 2.400 studenata univerziteta Rochester u New Yorku, ali taj rezultat nije potvrđen u Guinnesovoj knjizi rekorda.