Britanska anketa
0

Stranci se najčešće 'skrase' u Njemačkoj

Sarajevo-x.com
Njemačka je stigla na prvo mjesto liste zemalja u kojoj se stranci najlakše 'skrase', ožene se i zasnuju porodicu, pokazuju rezultati jedne britanske ankete.

'Njemačka i Holandija su idealne zemlje za pronalazak životne ljubavi, čak 24% u prvoj i 23% stranaca u drugoj državi stuplio je u brak s nekim iz lokalne zajednice', stoji u izvještaju HSBC banke koja je provela anketu.

U anketi je učestvovalo 2155 stranaca iz 48 zemalja, gdje saznalo također da se na zasnivanje porodice u Njemačkoj odlučilo 32 % doseljenika, dok se na drugom mjestu ovdje nalazi Belgija.

Njemačka se pokazala prijateljskom zemljom za strance i doseljenike iz, kako sami navode, četiri razloga : mogućnošću za jeftinim učenjem jezika, lakom uspostavljanju prijateljstava, mogućnošću kupovine nekretnina, te mnoštvom društvenih organizacija i pokreta koji pomažu u integraciji.

Njemačka je u anketi bila na drugom mjestu po gostoljubivosti, u čemu je pretekla Kanada čijih je čak 92% doseljenika priznalo da su ih Kanađani odmah prihvatili.

Najveću poteškoću doseljenicima ipak stvara njemački jezik kojeg 75% ispitanih doseljenika još uvijek uči, prenose britanski mediji.