lifestyle
0

Šta odjenuti za doček novogodišnje noći

Sarajevo-x.com
Novogodišnja noć je za neke žene noćna mora zbog vječnog pitanja: "Šta odjenuti za svečani doček?". Nije bitno koliki im je budžet, ženama jednostavno nikad nije dosta garderobe, cipela i torbi. Mnoge od njih čim kupe neki komad odjeće već razmišljaju o drugom komadu koji bi s njim iskombinovale.

Novogodišnja noć je obično događaj kada se maksimalno potrudimo da lijepo izgledamo. Čak i oni koji su skeptični, dan-dva pred doček Nove godine počinju osjećati euforiju ili pritisak u vezi s tim šta odjenuti tu noć. Nebitno je da li slavite u nekom klubu ili u krugu prijatelja, svi žele izgledati lijepo i vi vjerovatno niste izuzetak. Ženski magazin Glamour vam savjetuje nekoliko isprobanih kombinacija bez potrebe da potrošite puno novca.

1. Mala crna haljina

Vjerovatno je imate u svom garderoberu. Ukoliko je odgovor ne, onda propuštate osnovno pravilo, jer malu crnu haljinu treba imati svaka žena. Ovaj povod vam može biti izgovor da je baš sada nabavite, a ako je imate, važe drugačija pravila. Pošto ste se već pojavljivali u toj haljini onda je red da je malo osvježite. Pozovite u pomoć veliki nakit,ili jednostavno drugačiju torbicu ili maramu.

2. Iskombinujte garderobu

Novogodišnja noć je idealna prilika da iskombinujete svoje obične helanke sa nekom super šarenom bluzom i visokim potpeticama, koje ste dosad samo mjerkali u izlogu i zaobilazili. Novogodišnja noć vam također daje izgovor da iz ormara iskopate neku odjeću koju ste dugo zanemarivali.

3. Iste pantalone i štikle

Ukoliko imate novca koji biste izdvojili za doček najluđe noći, onda obavezno ispratite novi modni hit, kupite pantalone i štikle sa istim dezenom. Vaše noge će izgledati nevjerovatno duge, a bit ćete svakako primijećeni ako na zabavu idete sa prijateljicama koje su slobodne kao i vi.

4. Haljina sa ludim čarapama

Ukoliko ipak ne možete izdvojiti mnogo novca za novu odjeću, onda sa starom haljinom obavezno isprobajte bar nove čarape. Ukoliko je haljina koju ste planirali nositi siva, ne propustite šansu za crvene čarape, a ako je haljina naprimjer tirkizna, nećete pogriješiti sa žutim čarapama. Eksperimentišite i u provod!

5. Dugi džemperi mogu imati ulogu kraćih haljinica i nevjerovatno su seksi

Sigurno u ormaru imate jedan takav. Pa čak i ako vam se čini previše dosadan, glomazan i siv, možete od njega napraviti seksi komad. Potrebne su vam opet neke zanimljive čarape i naravno široki kaiš. Ma koliko kilograma imale, djevojke mogu nositi džemper i činiti se vitkima ukoliko kombinaciju upotpune štiklama.

Novogodišnja noć je posebna jer se osjećamo kao da koračamo u novi početak. Sjajno je kada lijepo izgledamo i kada se trudimo oko toga, ali ne zaboravite da će, bez obzira kako izgledate, najvažnije biti s kim ste tu noć i da li su ljudi oko vas pozitivni.