lifestyle
0

Sprej s kofeinom diže energiju poput toplog napitka

Klix.ba
Mnogi ljudi piju jednu ili dvije šoljice kafe ujutro kako bi se razbudili i imali uspješan radni dan, no hemičari su došli do novog izuma koji može biti zamjena za ovu omiljenu tekućinu.

Američki bioehmičar Ben Yu kreirao je "Sprayable Energy" za koji tvrdi da je prvi kofeinski energetski sprej na svijetu, piše Daily Mail.

Yu kaže kako je dovoljno da se radnici pošpricaju ovim sprejom samo jednom po koži i da će efekat biti isti kao da ste popili jaku kafu, s tim da ne unosite nepotrebne kalorije.

Web stranica istog imena kao sprej kaže da produkt djeluje u sekundama i da ima pristupačniju cijenu od trenutnih proizvoda čiji je sastav misterija.

Yu i njegov partner Deven Soni trenutno prikupljaju sredstva za njihov sprej putem stranice Indiegogo i do sada su uspjeli prikupiti 15.000 američkih dolara.

Patent kofeinskog spreja je tekućina bez mirisa koja se apsorbira kroz kožu i širi tijelom a efekat kofeina traje duže nego onaj nakon što popijete šoljicu kafe.

Svaka mala aluminijska flaša sadrži 160 doza što je isto kao da ste popili 40 šoljica kafe što kreatori smatraju jeftinijom varijantom od ispijanja kafe.