lifestyle
0

South Park ostaje još dvije godine

Klix.ba
Televizijska kuća <i>Comedy Central</i> je potvrdila da su <b>Trey Parker</b> i <b>Matt Stone</b>, kreatori animirane serije <a href="http://www.comedycentral.com/tv_shows/southpark " target="_blank">South Park</a>, potpisali ugovor za još najmanje dvije godine rada.

U ugovoru stoji da Trey i Matt moraju producirati 15 epizoda po sezoni, počevši sa sedam epizoda za proljeće i osam epizoda za jesen. Multi-talentirani kreatori/producenti/režiseri/pisci/glumci su producirali po 17 epizoda na jednu sezonu za zadnje dvije sezone, ali su uspjeli smanjiti taj broj na 15 za sljedeću sezonu i tokom dvije sljedeće godine.

Kako izvještava Hollywood Reporter, Parker i Stone su bili veoma zadovoljni novim ugovorom i nazvali su ga 'jednostavim produžetkom veoma dobrog ugovora koji je već postoja'. Oni namjeravaju zadržati South Park onakvim kakav je uvijek bio. Ni finansijskih sredstava im za to neće nedostajati - South Park je još uvijek pravi dobitak. "Nama zapravo novac nije toliko važan, jer obožavamo raditi ovu seriju – više nego ikad, zapravo. Mislimo da je South Park bolji nego ikad.", kaže Trey Parker.

Ova animirana serija je prouzrokovala kontroverzije još od svog početka u augustu 1997. godine. U najboljim danima je serija imala do 4 miliona gledalaca. Iako je možda gledanost pala u par prošlih godina, South Park je prošle sezone privukao 2,6 miliona gledalaca, i tako postao najgledaniji show televizijske kuće Comedy Central.

South Park je sada u svojoj sedmoj epizodi, a 141 epizoda treba biti spremna do kraja 2004. godine. Show će proslaviti svoju stotu epizodu 9. aprila ove godine. Ako se ugovor produži na tri godine, South Park će do 2006. godine imati deset sezona i tako postati najduža comedy serija na kablovskoj televiziji.