lifestyle
0

Snimljena posljednja epizoda 'Prijatelja'

Klix.ba
Posljednja epizoda NBC-jeve hit serije 'Prijatelji', koja se diljem svijeta prikazuje posljednjih 10 godina, snimljena je u petak uvečer u Warner Bros. studiju.

Zvijezde najpopularnije komedije u posljednjih 6 godina Jennifer Aniston, Courtney Cox Arquette, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry i David Schwimmer snimili su posljednje kadrove serije 'Prijatelji' oko ponoći u petak, završivši tako desetogodišnje snimanje ove megapopularne humoristične TV serije.

Predsjednik Warner Bros. studija, Peter Roth je izjavio da je posljednja sedmica bila puna emocija. "Pored tuge, mislim da se pojavio i veliki osjećaj ispunjenja.", dodao je Roth.

"Prijatelji", koji su također veoma bliski prijatelji i u stvarnom životu, prošle sedmice su s novinarima podijelili svoja razmišljanja o kraju snimanja serije.

"Svi se sada osjećamo kao osjetljivi kineski porculan.", izjavila je Jennifer Aniston, koja u 'Prijateljima' igra samohranu majku Rachel.

Lisa Kudrow je dodala "Osvrtanje na svu zabavu koju smo imali proteklih godina mi neće pomoći da odem. To je sve o čemu razmišljam sada, jer je to ujedno i najtužniji dio za mene."

U Americi će posljednja epizoda 'Prijatelja' biti prikazana 6. maja ove godine.

Za 10 godina prikazivanja 'Prijatelji' su dobili šest nominacija za najbolju humorističnu seriju, a osvojili jednu nagradu 2002. godine.