Zbog debljine bila posramljena
8

Smršavila 82 kilograma nakon što je morala odustati od vožnje u lunaparku

Klix.ba
Laura Bourne, 27-godišnjakinja iz Birminghama, smršavila je 82 kilograma nakon što je morala odustati od vožnje u lunaparku zato što je bila predebela.

Nakon što je sigurnosni pojas bio premalen za nju, Laura je bila toliko posramljena da je obećala sebi da joj se to više neće nikada dogoditi.

"Sin me je molio da idem s njim na gusarski brod. Čekali smo da vožnja krene, no odjednom se čuo glasni zvuk koji je signalizirao da moj sigurnosni pojas nije zatvoren. Morala sam sići sa broda i bila sam toliko posramljena da sam željela propasti u zemlju", ispričala je Laura.

Sljedeće jutro Laura se obratila svom ljekaru i zatražila da joj pomogne da smršavi. Britanka se oduvijek borila s viškom kilograma, a prije dvije godine kazaljka na vagi pokazivala je skoro 160 kilograma.

"Oduvijek sam voljela jesti, posebno kebabe i hamburgere", kaže Laura koja je skoro cijeli svoj život isprobavala nove dijete. No, ljekar joj je ovaj put predložio operaciju što ju je, kaže, šokiralo, jer nije mislila da je toliko debela.

"Kazao je da operacija ugradnje gastričkog bajpasa jedini spas za mene. Imala sam 25 godina i 160 kilograma. Ubijala sam se", ispričala je Laura koja je nakon operacije morala promijeniti svoj životni stil.

"Morala sam jesti manje porcije, a hrana u restoranima nije više bila prihvatljiva", priča Laura kojoj se život dvije godine nakon operacije u potpunosti promijenio.

Sada je u stanju da se igra sa svojom djecom te da stane u sjedište u avionu ili baštensku stolicu.