lifestyle
13

Sirupi Bronhoklir: Efektivna rješenja u borbi protiv kašlja

Sponzorirani članak
Zajedno sa jesenjim kišama, gripa i prehlada pokucale su na naša vrata. Visoke temperature, bolovi, kihanje, curenje ili začepljen nos i neizbježan kašalj su simptomi koji prate ova oboljenja. Lijekovi za ublažavanje simptoma prehlade i gripe će nam mnogo pomoći, ali sa upornim kašljem se mogu izboriti samo najbolji - poručuju iz Hemofarma

Hemofarmovi Bronhoklir sirupi za kašalj spojili su u sebi tradiciju naših predaka i savremenu medicinu, te pronašli način za brz i siguran prestanak kašlja. Paleta broji tri sirupa, koji su dostupni u bočici, kao i u kesicama koje su izuzetno praktične za ljude u pokretu.

Produktivni kašalj

Bronhoklir sirup jagorčevine i timijana: Spojem timijana i jagorčevine nastao je sirup koji svojim aktivnim djelovanjem olakšava tegobe praćene produktivnim kašljem. Ekstrakti ove dvije biljke tradicionalno se koriste u borbi protiv kašlja, a spojeni u jedan sirup efikasno razrjeđujuju gust bronhijalni sekret i olakšavaju iskašljavanje, dok sam timijan, zahvaljujući svojim sastojcima, djeluje antiseptično. Sirup sadrži i ehinaceu, pojačava imuni odgovor organizma, pa se preporučuje kod pojave produktivnog kašlja, praćenog upalom grla i ždrijela, kao i padom imuniteta.

Suvi kašalj

Bronhoklir bijeli sljez: Suv, uporan i nadražajan kašalj neke osobe muči i mjesecima, ali uz zajedničko djelovanje bijelog i sljeza i kamilice udruženih u sirupu Bronhoklir taj period će se znatno smanjiti. Sirup sadrži ekstrakt korijena bijelog sljeza i ekstrakt kamilice koji se tradicionalno koriste u preparatima za održavanje zdravlja disajnih puteva i smanjenja nadražaja na kašalj. Sluzi bijelog sljeza oblažu sluzokožu ždrijela i na taj način utiču na smanjenje iritacije grla. Sastojci kamilice pojačavaju povoljno dejstvo sluzi bijelog sljeza i djeluju protivupalno. Zahvaljujući djelovanju ovih sastojaka Bronhoklir sirup bijeli sljez olakšava suhi, uporni i nadražajni kašalj.

Ovakva kombinacija sastojaka je veoma korisna kao zaštita ždrijela, kako kod preosjetljivosti na aerozagađenja, kao što su dim i smog, tako i na suv vazduh u zatvorenim prostorijama.

Pušački kašalj

Bronhoklir - sirup za pušače: Sirup jedinstvenog i pojačanog sastava, namjenjen je odraslim osobama koji imaju problem sa pušačkim kašljem. Sadrži ekstrakte jagorčevine, timijana, ehinacee, meda, ulja eukaliptusa i mente, pa ovi, savršeno izbalansirani sastojci, pomažu u održavanju zdravlja disajnih puteva i olakšavaju iskašljavanje. Kako u sebi sadrži kombinaciju vitamina A, E i C, tako istovremeno, sa uzimanjem ovog sirupa, dodatno ojačavate imunitet i pomažete regeneraciju sluznice disajnih puteva.