Hrvati najlošije plasirani u regiji
123

Singapurci najmanje emotivni na svijetu, Bosanci i Hercegovci 44.

Klix.ba
Istraživanje Instituta Gallup pokazalo je da su Singapurci ljudi koji najmanje na svijetu pokazuju svoje emocije, a slijede ih Gruzijci, Litvanci, Rusi i Madagaskarci. Na listi na kojoj je 151 zemlja, Bosna i Hercegovina je rangirana kao 44.

Filipinci su posljednji na ovoj listi i time su proglašeni najemotivnijima, a tek nešto slabiji rezultat imaju stanovnici El Salvadora, Bahreina, Omana i Kolumbije.

U našoj regiji najmanje emotivnima proglašeni su Hrvati, koji se nalaze na 30. mjestu, dok su veoma blizu, na 35. mjestu, Makedonci. Srbija zauzima 41. poziciju, Crna Gora 55., dok su Albanci na 65. mjestu liste. Možda će vas začuditi podatak da su Slovenci zauzeli mjesto najemotivnijih u regiji, oni su na 86. mjestu.

Neka od anketnih pitanja ovog istraživanja bila su: Jeste li se jučer dobro odmorili? Jesu li se cijeli jučerašnji dan prema vama odnosili s poštovanjem? Jeste li se jučer smijali ili smiješili? Jeste li u toku jučerašnjeg dana iskusili neko od sljedećih osjećanja: užitak, fizičku bol, brigu, tugu ili bijes izazvan stresom?

U Evropi titulu najemotivnijih nose Španci na 136. mjestu, a kompletnu interaktivnu kartu možete pogledati na ovom linku.