lifestyle
0

Sandra Bullock obuzdala čovjeka koji ju je proganjao

Klix.ba
Glumica Sandra Bullock je na sud dovela čovjeka koji ju je proganjao kroz tri američke države.

U petak je Vrhovni sud u Los Angelesu izdao privremenu zabranu približavanja Thomasu Jamesu Weldonu, kojeg je glumica Sandra Bullock optužila da ju je proganjao kroz tri američke države: Californiju, Michigan i Texas. Njena molba je bila udovoljena, iako ni ona ni optuženi nisu prisustvovali saslušanju.

Policija vjeruje da se Weldon nalazi negdje u Los Angelesu, ali zadnji put je kontakt sa policijom imao u januaru 2002. godine u Austinu u Texasu, gdje se nalazi Sandrin ranč. Nije poznato da li je Weldon svjestan te zabrane približavanja i da li je njegov advokat bio prisutan na saslušanju. U Sandrinoj tužbi stoji da ju je Weldon već godinu dana maltretirao pismima, e-mailovima, faxovima i telefonskim pozivima. Njegova pisma je Sandra sačuvala kao dokaz za sud. Weldon je također opisan kao extremno uporan pri svom proganjanju, jer je Sandru pratio iz države u državu. On također boluje od paranoidne šizofrenije i odbija uzimati lijekove.

  1. juna će se održati saslušanje na kojem će se donijeti definitivna zabrana približavanja. Sandrin glasnogovornik nije imao komentara, dok Weldona nije bilo moguće pronaći. Ovo nije prvi put da neko proganja 38-godišnju glumicu. 1997. godine je Sandra, dok je bila u kupovini, skoro oteta od strane čovjeka koji ju je zatrpavao ljubavnim pismima.

Ali ona nije jedina zvijezda koja je morala pribjeći ovako radikalnim mjerama: tu su i Lenny Kravitz, Janet Jackson i Britney Spears.