Vrijednost prije skupoće
0

Sajam luksuza u dvorcu Hofburg u Beču

Sarajevo-x.com
U bečkom dvorcu Hofburg danas će početi veliki sajam lukszuza ''Luxury, please'' na kojem će se predstaviti 80 domaćih i međunardodnih marki automobila, nakita, mode, umjetnosti, dizajna, namještaja, satova, pića, gastronomije, nekretnina i dr.

U fokusu ovogodišnjeg sajma su umjetnost i kultura, jer su umjetnine u posljednje vrijeme omiljena oblast za ulaganje, objašnjava organizator Gerhard Krispl.

Posebnu pažnju svake godine plijene najnoviji luksuzni automobili. Ferrari 458 Spider će na sajmu imati svoju austrijsku premijeru, a luksuzna prezentacija očekuje i Mercedes SLS AMG Roadstar, Aston Martin Rapide i Rolls Royce Phantom.

Za posjetioce koji svoj vozni park žele proširiti za helikopter u Hofburgu će biti izložen i Arrow-Copter u vrijednosti od 100.000 eura.

Ekstravagantni luksuz za predstojeće božićne praznike pripremio je belgijski trgovac dijamantima ''Octagon Blue'' koji u Beču izlaže najskuplji adventski kalendar na svijetu ispunjen dijamantima u vrijednosti od dva miliona eura.

Od kada je osnovan prije šest godina, ovaj sajam luksuza koji nazivaju i ''najluksuznijim evropskim dnevnim boravkom'' izdvaja se od sličnih sajmova jer prije svega ističe tradiciju, kvalitet i trajnost.

''Luksuz ne treba izjednačavati sa skupoćom, u njemu treba vidjeti vrijednost", poručuje Krispl.