Putovanja
25

Zvanično predstavljen najluksuzniji kruzer na svijetu Seven Seas Explorer

Klix.ba
Kruzer Seven Seas Explorer smatra se jednim od najluksuznijih ikada izgrađenih brodova. U njegovu izgradnju uloženo je 450 miliona dolara, a s kolekcijom raskošnih apartmana, umjetničkim spa centrom i pozorištem ne čudi što je dobio epitet najluksuznijeg.

Kompanija Regent, koja je vlasnik ovog kruzera, ozvaničit će danas početak novog života u vodi, a "krstit" će ga princeza od Monaka Charlene.

Ovo je prvi Regentov brod nakon više od decenije u koji je uloženo više nego u bilo koji kruzer širom svijeta. U prvu plovidbu krenut će 20. jula po Evropi, a onda će krenuti ka Miamiju gdje će imati karipske rute.

Brodsko remek-djelo je dugo 1.354 kvadratna metra, sadrži dvosobne apartmane u kojim se nalazi i spa, prvi na moru, a njegovo korištenje je neograničeno. Vanjski dio za sjedenje je ustakljen i pruža pogled od 270 stepeni preko pramca. U dnevnom boravku nalazi se crni mramorni bar sa crnim lakiranim stolicama i klavirom Steinway Maroque poznatog dizajnera Dakote Jacksona.

Na brodu se nalazi veliki bazen uz koji se nalaze dva bara - jedan za piće a drugi za jela s roštilja, morsku hranu, sendviče i svježu salatu. Tu su i teniski tereni, fitness centar, šoping centar, kockarnica i biblioteka.

Meridian Lounge je mjesto u koje će poželjeti doći svi. Luksuzni bar nudi pića prije večere, muziku uživo i plesni podij. Tu su i restorani koji rade do kasno u noć i pružaju potpuni ugođaj uz muziku uživo. Ukoliko volite gledati u more i nebo tu je Opservatorijski salon s nevjerovatnim pogledom.

Svi predmeti na brodu su djela poznatih dizajnera među kojima je i Versace. Restorani nude raznovrsna jela i različite kuhinje iz cijelog svijeta.