Za one sa dubokim džepom
0

Zavirite u neka od najekskluzivnijih odmarališta

Sarajevo-x.com
Chiva-Som, Hua Hin, Tajland
Ukoliko imate viška novca, a željeli biste posjetiti nega egzotična mjesta i uživati u svim blagodatima ovozemaljskog života, onda biste svakako trebali razmotriti odlazak u neka od luksuznih odmarališta. BBC preporučuje sljedećih pet:

Chiva-Som, Hua Hin, Tajland

Tajlandski kraljevi birali su Hua Hin zbog ljetne palate, a i zbog osjećaja koje ovo mjesto pruža. Nakon čaja od limuna kao dobrodošlice, vaš lični domaćin će zajedno sa vama napraviti plan boravka. Taj plan može uključivati sve, od časova kuhanja, watsu tretmana, meditacije, joga časova, pa sve do tai chi i biljnih masaža.

Pueblo Bonito Pacifica Resort, Cabo San Lucas

Ovo mjesto ima 154 sobe, a na samo tri kilometra nalaze se netaknute, privatne plaže sa predivnim pijeskom. Ovdje nisu dozvoljene bučne turističke zabave pa vam je zagarantovan odmor. Bazeni koji su na otvornem imaju čak i podvodnu muziku, a okolo se nalaze teniska igrališta i bašte kaktusa.

Couples Sans Souci, Ocho Rios, Jamajka

Kada dođete na ovo mjesto, vaša jedina briga jeste na koji način da se prepustite. Možete se prepustiti pogledu na tirkizno more ili se opustiti u nekoj od banja koje su osvajale svjetske nagrade za udobnost. Ovdje također postoje koralni grebeni gdje možete uživati u zvuku talasa i mirisu zraka. Možete jesti u poznatom Bella Vista restoranu.

Excellence Punta Cana, Dominikanska Republika

Mala šuma od kokosovih palmi prati vaš put u ovo selo u kolonijalnom stilu koje je okruženo blješteće bijelom plažom. Ovdje ima osam restorana, deset barova, dva ogromna bazena, kao i privatni bazeni ovisno o apartmanu u koji ste smješteni. Ovdje možete pohađati časove joge, jahati konja i posmatrati nevjerovatne prizore zalaska sunca.

Royal Davui ostrvo, Fiji

Ovdje se dolazi isključivo brodom ili helikopterom, ali ostrvo garantuje privatnost i mir. Čak 16 vila je raspoređeno po odmaralištu, a svaka je sakrivena egzotičnim rastinjem i ima privatni bazen sa pogledom na Beqa zaljev. Pored svih ostalih aktivnosti, ovdje je programom ponuđeno i ronjenje sa delfinima i kornjačama.