Putovanja
6

Zavirite u hotel u kojem je David Beckham proslavio svoj 40. rođendan

Klix.ba
David Beckham proslavio je 40. rođendan sa svojom porodicom i prijateljima u luksuznom hotelu Amanjena u Maroku. Na listi zvanica bili su Tom Cruise, Gordon Ramsay i Guy Ritchie.

Amanjena, što znači mirni raj, nalazi se van Maroka na putu ka mjestu Ouarzazate. Hotel pruža maksimalnu privatnost, što je itekako godilo Davidu koji se želio maknuti od kamera i paparazza. Ovaj hotel ima posebno mjesto u srcu Beckhama jer su David i Victoria obnovili svoje zavjete upravo u njemu 2007. godine.

Interijer hotela je sjajan i napravljen je u stilu maurske arhitekture. Ukrašen je palamama i maslinovim drvećem. Sadrži sve ono što je potrebno za potpuni ugođaj gostiju. Služi se posebna marokanska hrana i mediteranska kuhinja. Osim sjajnog bazena, teniskog igrališta, staze za bicikliste i druge aktivnosti, Amanjena sadrži i biblioteku s prelijepim kaminom koji je upaljen u zimskim danima.

Sastoji se od 18 paviljona-apartmana koji su luksuzno uređeni i pogled kroz njih podsjeća vas na scene iz crtanog filma "Aladin i čarobna lampa".