Luksuz zamijenio tematski park
0

Zavirite na imanje narko bosa Pabla Escobara

Klix.ba
Imanje najvećeg odmetnika na svijetu, kolumbijskog narko bosa Pabla Escobara, danas je pretvoreno u ogromni tematski park koji je prava atrakcija. Brojni turisti dolaze u Puerto Triunfo samo kako bi vidjeli kako danas izgleda imanje koje je nekada smatrano jednim od najluksuznijih na svijetu.

Escobar je bio jedan od najbogatijih i najuspješnijih kriminalaca na svijetu, a 1989. godine je čak proglašen sedmim najbogatijim čovjekom na Zemlji. Počeo je kao sitni kriminalac, a završio kao narko bos.

Njegovo imanje Hacienda Nápoles smatrano je jednim od najluksuznijih. Tu je bila smještena španska kolonijalna kuća i cijeli zoološki vrt u kojem su bile mnoge egzotične životinje. Na ranču su se nalazili i brojni vrijedni automobili, bicikli, a Escobar je u sklopu imanja imao i privatni aerodrom.

Nakon što je ubijen 1993. godine njegova porodica kreće u pravnu bitku sa Vladom Kolumbije zbog imovine. Naravno, vlast je poijedila i sada imovinom preminulog kriminalca upravlja Općina Puerto Triunfo.

S obzirom na to da vlasti nisu imale novca za održavanje zoološkog vrta, odlučeno je da većina životinja bude donirana zoološkim vrtovima u svijetu.

Na imanju su ostali zebra, bizon, koza, noj i nilski konji. Pogledajte kako danas izgleda ranč najvećeg odmetnika na svijetu. Fotografije je načinio Pete Hottelet.