Raj za fotografe
0

Zapanjujuće nijanse jeseni u Velikoj Britaniji

Sarajevo-x.com
Oktobar koji je na samom kraju bio je jedan od najtoplih mjeseci u posljednjih nekoliko godina. Ove fotografije na najbolji mogući način predstavljaju trenutno vrijeme na Otoku.

Ovog vikenda mnogi Britanci "pobjegli" su iz gradova u prirodu kako bi uživali u toplim oktobarskim danima. Na fotografijama možete vidjeti vijadukt koji se nalazi u južnom dijelu doline Tyne, šume u području Yorkshirea, zalazak sunca u okolici Durhama, dvorac Barnard u istom dijelu Velike Britanije, kao i zanimljivo takmičenje u vađenju jabuka iz vode ustima koje se održavalo na londonskom trgu Bloomsbury.

Meteorološke statistike pokazuju kako je ovaj oktobar bio sedmi po visini temperature otkad postoje meteorološka mjerenja u toj zemlji. Iako je temepratura na početku mjeseca mnogo više obećavala, oblaci su spriječili sunčeve zrake da stignu do Zemlje.

Prosječna temperatura ovog oktobra bila je oko 13 stepeni, što je neobično u odnosu na oktobar protekle godine kada je prosječna temperatura u ovom mjesecu iznosila 8 stepeni Celzijevih.

Prognostičari najavljuju kako će i početak novembra biti mnogo topliji nego inače, što će pogodovati za one koji slave Noć vještica.