Putovanja
437

Za četiri dana prešao skoro 600 km: Biciklista Jasmin Grebić stigao do Italije

Piše: A. P.
Sa ispraćaja iz Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Četvrtog dana nevjerovatnog pohoda od Sarajeva do Barcelone biciklista Jasmin Grebić prešao je granicu Italije i tako završio novu etapu u svojoj vožnji dugu 120 kilometara.

"Ustao sam rano i savladao veći dio puta do 11 sati. Prvi dio puta bio je jako lijep i maksimalno sam uživao. Poslije su uslovi bili nešto teži, uska cesta, stara, mimoilaženja...", objavio je Jasmin.

Podsjetimo, Grebić je na put dug više od 2.300 km biciklom do Barcelone krenuo 1. jula iz centra Sarajeva, a plan mu je da podvig kroz šest zemalja okonča za 23 dana. Prvu etapu svog avanturističkog putovanja dugu skoro 150 km završio je u Jajcu, drugu jednako dugu u Bihaću, a treću u Crikvenici u Hrvatskoj. Sve do tog mjesta pratio ga je kolega Mirza Muftić, nakon čega je do Trsta nastavio sam.

Uprkos penjanju po makadamu i prašini, Jasmin je posebno istakao da je oduševljen dobrodošlicom koju su mu na svakom koraku priređivale kolege iz drugih biciklističkih udruženja, a u Otočcu u Hrvatskoj dobio je i poklon - potkovicu za sreću u daljem putu. Kazao je i da nije imao problema pri prelasku granice jer bicikliste maksimalno poštuju.

"Sve je onako kako sam i mislio da će biti, pa čak i malo bolje", poručio je biciklista.