Putovanja
391

Vrh Jahorine snimljen dronom: Fascinantni prizori planine prekrivene prvim snijegom

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Jahorina je i danas okupana suncem i prekrivena snijegom, a mi smo napravili snimke dronom sa samog vrha planine. Pogledajte fascinantne prizore naše olimpijske ljepotice snimljene iz ptičje perspektive, koja je još uvijek prekrivena prvim snijegom.

Jahorina je, kao i druge bosanskohercegovačke planine, i danas bila prepuna izletnika, koji su od magle i smoga pobjegli iz gradova i kotlina.

Na Jahorini je danas u funkciji bio i šestosjed pa su mnogi iskoristili za vožnju do samog vrha planine i uživali u predivnim prizorima. Zbog nedovoljne količine snijega, skijanje još uvijek nije počelo, a djeca su najviše uživala u sankanju, pravljenju Snješka Bijelića i šetnji.

Zvanično otvaranje zimske turističke sezone na Jahorini će biti upriličeno 12. i 13. decembra. Očekuje se bogat kulturno-zabavni program, a ukoliko se uslovi za skijanje stvore prije 12. decembra, staze će biti puštene u funkciju.

Kako ističu turističku radnici veliki broj izletnika, koji su odlučili posjetiti Jahorinu i prije zvaničnog početka zimske sezone, nagovještavaju više nego uspješnu sezonu.

"Zimska sezona na Jahorini još nije ni počela, a kapaciteti su već najvećim dijelom popunjeni. Imamo mnogo veći broj gostiju, za razliku od istog period prošle godine, što je sjajno. Poesbno nas raduje što su iz Olimpijskog centra Jahorina, učinili velike napore kako bi obogatili turističke sadržaje na ovoj planini", rekao je za Klix.ba Saša Cvijetić, direktor prodaje Aparthotela Vučko.

Prema njegovim riječima, primjetan je povećan broj stranih turista, što se može zahvaliti prvenstveno novim avionskim linijama, kojih nije bilo prošle godine.

"Imamo turiste iz Italije, Turske i arapskih zemalja, koji su došli uz pomoć direktnih letova iz svojih zemalja. Mnogi ostaju na konaku, što je veoma dobro za turizam, ali i ekonomiju ovog kraja općenito", objašnjava Cvijetić.