Putovanja
0

Valentinovo u Londonu

Sarajevo-x.com
London je oduvijek bio jedan od najromantičnijih gradova svijeta. Ako vam je potreban dokaz dovoljno je prošetati do vama najbližeg kina, jer kamera već desetljećima bilježi čarobni sjaj ovog nezaboravnog grada, od dirljivih crno bijelih ratnih filmova do suvremenih ljubavnih priča poput Ja u ljubav vjerujem ili Zapravo ljubav.

S dahom svježeg zraka i proljećem iza ugla, Valentinovo je savršeno vrijeme za otkrivanje Londona s voljenom osobom. Nemoguće je ostati bez ideja, bilo da je riječ o romantičnoj večeri, predstavi na West Endu ili romantičnoj ponoćnoj šetnji uz Embankment, prolazeći od Temze do Tower Bridgea.

Valentinovo je najbolje započeti zajedničkim doručkom uz šampanjac, a bogat izbor londonskih hotela vaš će boravak učiniti nezaboravnim. Ako za vrijeme vaše posjete planirate istraživati, potražite neki od hotela u centru grada bez brige da će promet remetiti vaš san. Mnogi londonski hoteli uvučeni su u diskretne uličice čime postaju savršena gradska utočišta. Zašto ne biste izabrali hotel koji nudi opuštajuće spa tretmane ili masaže?

London parovima pruža mogućnost da zajedno istraže grad. Ako planirate romantičnu večernju šetnju uz rijeku i želite izbjeći vrevu i komešanje u podzemnoj željeznici (ne zaboravite, Valentinovo je ove godine u četvrtak, odnosno pada na radni dan), sve što trebate učiniti je pozvati crni taksi koji će vas provesti gradom.

No što je posjet Londonu bez malo shopping terapije, stoga se uputite u Oxford Street, raj za ovisnike o shoppingu ili na neku od popularnih tržnica koje nude bogatu i povoljnu ponudu. Koji okorjeli šopingoholičar može odoljeti primamljivom zovu Harrodsa ili Selfridgea? Romantično okruženje potražite na Piccadilly circusu na kraju Regent Streeta gdje se nalazi fontana s kipom neuhvatljivog strijelca Erosa, grčkog boga ljubavi.

Londonski Royal Park unosi dašak sela u samo srce grada. Ovdje ćete vrlo brzo zaboraviti kako se nalazite u središtu jednog od najužurbanijih svjetskih gradova i pronaći dobrodošli predah od gradske vreve. Hyde Park prvi je londonski park i jedno od najšarmantnijih gradskih središta s popularnim veslačkim jezerom Serpentine i konjičkom postrojbom koja njime svakog jutra prolazi na putu do Buckinghemske palače.

Nadate se kako će vam se voljena osoba rastopiti u naručju? U tom slučaju, zašto ne biste rezervirali ručak na romantičnom krstarenju Temzom. Gutljaj vina dok razgledavate meni i obilazite Tate galeriju, Shakespeare's Globe, Tower of London i Tower Bridge.

Neka vaša romansa dosegne nove vrhunce vožnjom na London Eyeu, jednom od najnovijih londonskih znamenitosti. Veliki kotač, najveći na svijetu, nudi impresivan pogled na grad danju i noću. Nezaboravni doživljaj je zajamčen, a možete rezervirati i privatnu kabinu uz čašu šampanjaca za vas i vašu voljenu osobu. Bilo danju ili noću, ovo je putovanje koje nijedan posjetitelj Londona ne smije propustiti.

Brojna londonska klizališta u zimskim su mjesecima najbolji način da romansi pridružite malo uzbuđenja i poradite na apetitu za romantični večernji obrok. Brojni restorani nude večeru na otvorenom. Što god poželjeli – talijansku, kinesku, japansku ili grčku hranu, London nudi za svakoga ponešto, uključujući i najbolju francusku kuhinju izvan Pariza.

Glumci diljem svijeta maštaju o kazališnim daskama Londona, doma crème de la crème glumačkih talenata. Zašto se onda nakon večere ne bi zaputili u grad. Što god izabrali – nepoznatu dramu ili veliki blockbuster na West Endu, zajamčena vam je najbolja zabava uživo i noć koju nikada nećete zaboraviti.

Malo što je romantično poput nježne šetnje s voljenom osobom, a u Londonu se nalaze neka od najljepših svjetskih šetališta poput onog uz Temzu na kojem se može obići Trafalgar Square Big Ben i London Eye.

Valentinovo u Londonu nije samo za parove. Svatko ko traži ljubav, u ovom se očaravajućem gradu bilo kad može naći na meti Amorove strelice!