Putovanja
322

Udovica već sedam godina živi na kruzerima i putuje svijetom

Klix.ba
Nakon što joj je suprug preminuo od raka 1997. godine udovica Lee Wachtstetter sa Floride odlučila je da prema njegovim posljednjim željama živi doživotno na moru.
Osamdesetogodišnja udovica tako već sedam godina živi na luksuznim kruzerima. Svoju petosobnu kuću je prodala i novac uložila u putovanja svijetom.

Krstarila je često sa svojim suprugom tokom 50-godišnjeg braka. Odlučila je živjeti tim životom na Holland Amerika Line kruzeru sve dok ova kompanija nije zatvorila svoj domaćinski program. Tada se preselila na kruzer Crystal Serenity.

Svijet je obišla 15 puta, a posjetila je više od 100 zemalja. Članovi posade (655) je dobro poznaju, a neki je čak zovu Mama Lee.

Ostala je u kontaktu sa svojom porodicom s kojom se čujem putem kompjutera, a svaki put kada uplove u Miami posjeti ih. Kaže da joj nedostaju njena tri sina i sedmero unučadi, ali smatra kako oni imaju svoje porodice i vode svoj život.

"Dan prije nego je moj suprug umro od raka kazao mi je ?Nemoj prestati krstariti?. I evo me. Živim život bez stresa, život iz bajke. Uživam u plesu, pogotovo s domaćinima i plesačima. Moj suprug nije plesao jer nije to volio pa me je ohrabrivao da plešem s članovima posade i domaćinima. Plešem svaku noć po nekoliko sati nakon večere", kazala je.

Ovaj način života košta je 164.000 dolara godišnje. U cijenu je uračunata soba, obroci, piće, plesni program, zabava, filmovi, predavanja, te koktel zabave s kapetanom. U slobodno vrijeme hekla.

Do sada je promijenila preko 200 brodova i vjeruje da se nikada više neće moći navići na realni svijet jer su na kruzerima razmazili i čine je sretnom.