Putovanja
0

Turističke agencije: Nova godina i zimovanje uglavnom u zemljama Evrope

Piše: E. M.
Nova godina u Zenici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nova godina u Zenici (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Bliži se vrijeme novogodišnjih praznika, a turističke agencije širom Bosne i Hercegovine pripremile su primamljive ponude za doček najluđe noći.

Interesovanje za zimovanja i proslavu Nove godine van Bosne i Hercegovine u nekim agencijama nije kao proteklih godina, ali ponuda aranžmana i cijene su raznovrsne.

Centrotrans je za proslavu Nove godine u ponudi svojim klijentima izdvojio 16 destinacija. Kao i većina turističkih agencija, nezaobilazni su Prag, Beč i Budimpešta, a pored toga tu su još i Antalija, Malta, Jadran, Dubrovnik, Bratislava, Istanbul, Barcelona, Pariz, Venecija, Dubai, Krakow, Atina i Rim.

Ventura travel agency (VTA) za svoje klijente je pripremila novogodišnju ponudu sa 15 destinacija od Dubaija, Istanbula, Beča, Budimpešte, Minhena, Venecije, Trsta, Verone, Atine, Pariza, Praga, Rima, Budve, Vlašića i brojnih drugih.

"Jedna od atraktivnijih destinacija sa dosta pristupačnom cijenom je Rim, pet dana sa direktnim čarter letom iz Sarajeva po cijeni od 679 KM po osobi, drugi po popularnosti aranžman od šest dana u Pragu, gdje imamo cijenu od 295 KM", kazali su iz VTA.

Interes sugrađana je ove godine veći u odnosu na prošlu godinu, jer su u VTA napravili iskorak i prilagodili cijene bh. tržištu i ekonomskoj situaciji.

"Novitet su ove godine dvije destinacije gdje zbog velikog interesovanja proširujemo kapacitete. Imamo organizovani odlazak u Atinu šest dana po cijeni od 330 KM i Budvu po cijeni od 129 KM. Nismo izostavili ni domaće destinacije gdje vlada veliko interesovanje, posebno planinske, gdje smo ekskluzivna agencija za vikend objekte, apartmane, pansione, motele i hotelske smještaje na planini Vlašić već od 39 KM po osobi", poručio je PR agencije VTA Adnan Terzić.

Evropske destinacije aktuelne su i u agenciji Sol Azur gdje su pripremili čak 30 aranžmana za različite evropske destinacije.

"Od avionskih paket aranžmana u ponudi se nalaze Sicilija, Rim i Istanbul, dok će autobusom naši putnici moći obići gradove kao što su Amsterdam, Beč, Prag, Bratislava, Minhen, Berlin, Krakov, Milano, Barcelonu, Graz, Rimini i mnoge druge. Veliko interesovanje ove godine je za avionske pakete aranžmana Rim, Sicilija, Istanbul, dok je Milano definitivno najveća hit destinacija za ovu Novu godinu", dodaju iz Sol Azura.

Cijene su kao i proteklih godina nepromijenjene, dok su za određene destinacije cijene povoljnije.

"U ponudi za skijanje imamo domaće i strane destinacije, ali najveća zainteresovanost vlada upravo za francuske Alpe – Orcieres, gdje cijena paket aranžmana, sa uključenih sedam noćenja u moderno opremljenim apartmanima, prevozom u oba pravca i šestodnevnim ski-pasom, iznosi već od 499 KM", ističu iz Sol Azura te dodaju da što se tiče bh. planina, najveće interesovanje vlada za Vlašić.

U agenciji Biss-tours u Zenici interesovanje je slabije nego proteklih godina, ali za Novu godinu najpoželjnije su destinacije Istanbul, Prag, Beč, Rim, Budimpešta i druge.

"Interesovanje za Pariz ove godine je manje u odnosu na protekle godine. Što se zimovanja tiče, u ponudi imamo atraktivne skijaške destinacije širom Austrije, Francuske i Slovenije, ali veliko interesovanje vlada i za domaća skijališta gdje bi sezona uskoro trebala krenuti", poručili su iz agencije Biss-tours.

Iz agencije Almy Travel su istakli da u toku mjeseca decembra svakog vikenda imaju organizovane odlaske u šoping centre u Grazu, Klagenfurtu, Trstu te da je potražnja velika. Kada je riječ o skijalištima, u ponudi je 16 destinacija.

"Za zimovanja radimo ekskluzivno skijalište u Italiji Madonna di Campiglio i planine u Bosni i Hercegovini. Kada je riječ o novogodišnjim aranžmanima, u ponudi imamo 16 destinacija od kojih su najviše traženi aranžmani sa manjim brojem dana i destinacije kao što su Budimpešta, Prag i Beč, kao i Milano za koji postoji ogromno interesovanje", poručili su iz agencije Almy travel.